اذهبي الى المحتوى
ساره أم حمزه

بسكوت محشو شكولاته ، وغريبه

المشاركات التي تم ترشيحها

post-110000-1316530530.gif

 

 

السلام عليكم

 

عملت اليوم بسكوت وحشيته شكولاته فى النص : )

بس محدش يضحك عليا بقى ^ــ^

 

البسكوت ده انا اخدت مقاديره من ماريا وعملته وحشيته شكولاته

 

ده بسكوت محشو شكولاته

 

1369299421931.jpg

 

المقادير

3 كوب دقيق

كوب سكر

كوبين زبده

كوب نشا

كيس فانليا

 

الطريقه

 

في وعاء نخفق الزبده والسكر والفانيليا على سرعه عاليه حتي تصبح كريمة

نضيف الدقيق ونقلب بمعلقه حتى يمتزجو ويتكون عجينه ناعمه

 

اذا لقيتي العجينه ناااعمة جداا وبتلتصق باليد ضعيها في التلاجه نص ساعه

 

وطلعيها وكملي شغل بيها

 

 

نفرك اليدين بالدقيق وبمعلقه صغيرة ناخذ بها من العجين ونكورها باليد كور صغيرة

 

ونضعها في صينيه مدهونه زيت ومرشوشه دقيق

 

مع مراعاه ترك مسااااااااااااااااااااااااااااااااافه بينهم

 

وحجمها تقريبا 2سم

 

 

ونجيب شوكه ونضغط علي كل واحده ضغطه خفيفه

 

نسخن الفرن جيدا ثم نضع الصنيه ونجعل النار متوسطه

 

ونتركه حوالي 15 دقيقه

 

ونخرجه

 

 

نقلت الطريقه من ماريا

 

 

ودى الغريبه

 

 

1369299314031.jpg

 

 

معلش طلعت مفروده شويه

 

المره الجايه اعملها احسن إن شاء الله

 

1369300134381.jpg

 

من الموقع

تم تعديل بواسطة ~ماريا~
وصفه راائعه
  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله طلعتلك حلوه لو زينتيها بخطوط شوكولا كانت رح تطلع احلي

مثل هذه الصوره

 

انا مثلك يمكن اجرب الوصفه كذا مره حتي اصل الي اللمستوي المطلوب

ربي يوفقك ان شاء الله

post-616831-0-39694300-1369346364_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة oum ritage

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@@ساره محمد

 

السلام عليكن ورحمة الله وبركاته

بارك الله فيك

اعملي متل ماقالت اختنا ام ريتاج وانا بعمل هيك

والواحد عمره ماخلق متعلم أحيانا لما بعمل حاجة وتخرج بايزة بزعل عايزاها تخرجلي متل مابتخرج لأختي الكبيرة ماشاء الله عليها

بس برجع وبفكر وبقول هي برضه تعلمت علشان كده عايزة منك لما تجربيها تصوريها برضه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايديك ساارة

 

معلش المرة الجاية تعمليهم احسن

 

تعرفي بعمل ايه انا اول حاجة؟

 

لما اعجن العجين

 

بسخن الفرن واحط واحدة كتجربة واشوف لو زبطت اكمل

لو ما زبطت يبقا ناقصها شي

 

يمكن الدقيق مش كافي ولازم تضيفي شوي كمان

 

عشان الدقيق انواع

 

 

 

طيب عطيني رابط الحلوى لأشوف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@أم زيــــاد

 

حبيبتي بكده بتكوني خسرت أنك تعملي وحدة لحالها بالفرن صح ولا لأ؟؟؟

يعني ممكن ياخذ وقت ولا كهربا ولا أي حاجة

وممكن تكون مضبوطة ومش ناقصها أي حاجة بس هي ووقتها هههههههههههه

لا تاخذين على كلامي رايحة أنام ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مهو يا حخسر كل العجين يا حخسر الغاز

وماما حتعصب لو الحلوى ما زبطت

و لو عصبت يبقى راحت علي

 

هههه

 

وبعدين الفرن بيسخن بسرعة والحلوى مش بتاخد وقت كبير لتستوي وتبان النتيجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@أم زيــــاد

 

هههههههههههههههه

معك حق بقى زعل أمك ولا زعل والدك؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

هههههههههههه

لأنو بعدين مين اللي هيشتري البوتاغاز يا حلوة ههههههههههه

المهم لما يروح والدك يشتريها عطيه حلوى ياكلها في الطريق علشان ينسى ههههههههههه

بس هجرب إذا إذا إذا ظبطت معي الله أعلم

وبعدين إحنا فبلد وحدة صح؟؟؟؟؟؟

يبقى بعاتيلي فلوس البوتاغاز ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شطورة يا سوسو

 

ايوة كدة . اتدربي كويس قبل ما يجي العريس

 

عشان الرجالة مش بيحبوا حد يجرب فيهم هههههههههههههه

 

تسلم ايدك حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@@oum ritage

الله يكرمك ام ريتاج

نعم إن شاء الله

جزاك الله خيرا : )

 

@@نور قلبي القران

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

امين وفيك بارك الله

نعم إن شاء الله

جزاك الله خيرا : )

 

@أم زيــــاد

الله يسلمك من كل سوء يا ام زياد

ما شاء الله عليكِ

بس احنا الفرن فوق فى الشقه اللى فوق : )

رابط اهنى ؟

طب انا كده بالنسبه لانى مبتدئه هى حلوه ولا لأ ؟

 

@هبةنور

الله يسلمك من كل سوء يا هبه

هههههه طب افردى حد جه وانا لسه بتعلم اعمل ايه ؟

 

@"حــــواء"

الطعم حلو الحمد لله ب الغريبه مش بتطلع زى بتاعت المحلات ناعمه وطريه بتطلع بتقرقش

وانا مااكلتش غير بسكوته واحده بس لانى مليش فى الحجات دى اوى وبتتعب معدتى

الله يسلمك من كل سوء : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله برافوا عليكي ياسارة انك بتدخلي المطبخ من دلوقتي

وكمان بتعملي حلويات

وبالنسبة لكونها المحاولة اﻷولى فممتاز

ﻷن الواحدة بتاخد الخبرة من العمل الحقيقي حتى تكتسبي الاحساس بالعجين وملمسه وماذا يحتاج بالضبط

نصيحة بقى لما تييجي تعملي حاجة اتفرجي عليها فيديو من النت

في تكات بسيطة كده بتلاقيهم بيقولوها وهم بيشتغلوا مش بتلاقيها في الوصفات المكتوبة

وبعدين لوحدك لما هتقري وصفة هتبقي عارفة دي هتنفع تعمليها ولا هتبوظ

 

هنا برضه في المنتدي في أخوات بيحطوا وصفات بالتفصيل الممل

استفدت منهم كتير

بس أنا أول دخولي المطبخ كان بعد الجواز

فكده انتي بإذن الله هتبقي ممتازة

وانوي وانتي بتعملي مساعدة ماما وبرها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

الله يكرمك مشرفتى

جزاك الله خيرا

انا دقت الغريبه لافيتها طعمها جميل زى اللى بنشتريها من بره بس المشكله بس انها ناشفه وبتقرقش

ليه ؟

ااه الفيديو بيسهل اكتر فعلا

جزاك الله خيرا : )

 

@@*اريج الايمان*

الله يكرمك اريج

ماشى إن شاء الله

إن شاء الله تطلع منك احلى

بالهنا والشفا

جزاك الله خيرا : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

والله جميل يا ساره

مبدعه يا بنت

ومعلش شكلها لو ما ظبط معاك المره دي هيظبط بعدين متقلقيش

انا اول مره عملت فيها البريوش والله ما ظبط معي وطلعت رمتها لبط الجيران

ههههههههههههههههه

تاني مره ظبطت

عادي جداا

الغربيه طلعت ناشفه اكيد كنتي مهديه الفرن جداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

خلي الفرن معتدل لا هادي قوي ولا عالي

تمام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~

 

حبيبتيماريا

الفرن عندنا بالأرقام يعني بدل درجة الحرارة في 1 و 2 إلى ..والله مش عارفة

يعني هعملو على الرقم كم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وفي حاجة تانية انا لسه بتلخبط في الفرن

يعني لما هعمل البسكوت ده هفتحلو من فوق وتحت صح؟؟؟؟؟؟

لو سألت أختي مرة تانية ممكن تضربني لانها علمتهالي كتير وأنا بنسى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~

 

حبيبتيماريا

الفرن عندنا بالأرقام يعني بدل درجة الحرارة في 1 و 2 إلى ..والله مش عارفة

يعني هعملو على الرقم كم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وفي حاجة تانية انا لسه بتلخبط في الفرن

يعني لما هعمل البسكوت ده هفتحلو من فوق وتحت صح؟؟؟؟؟؟

لو سألت أختي مرة تانية ممكن تضربني لانها علمتهالي كتير وأنا بنسى

 

بالارقام يبقي سهل كتير انت مثلا رقم 1 دا اعلا شيء ولا اهدى شيء؟؟

انت بتشوفي النار على الارقام دي عاليه ولا هاديه وبتختاري الوسط الي فيهم تمام

 

وطبعا بتفتحي من فوق وتحت ودا الاحسن طبعا علشان يبقي سويها واحد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~

 

1 اهدى شيء

ماشي بارك الله فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~

الله يكرمك ماريا

منوره : )

البسكوت بجد طعمه زى البيتفور اللى بنشتريه من بره

والغريبه زى اللى بنشتريها من بره بس المشكله انهم ناشفين بس

 

طب بصى اللى كاتبه الوصفه بتاعت الغريبه قالت نحط العجينه فى الثلاجه نصف ساعه وبعدين نعملها

طب ليه ؟

انا معملتش كده

جزاك الله خيرا ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

:))

تسلمي حبيبتي

بصي انا بصراحه ما عمريش عملتها

بس فيه انواع من العجين بتحتاج فعلا تتحط في التلاجه فتره قبل دخولها الفرن

ممكن يكون دا السبب في انها فردت منك برضو

 

عموما هسالك يسرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~

الله يسلمك من كل سوء وجزاك الله خيرا على الوسام : )

انا فكرت العجينه هتجمد لما تتحط فى الثلاجه فقلت انا مش عايزاها جامده فعملتها على طول

والصراحه لما كنت بقطعها دوائر كانت بتبقى حلوه بس انا اللى كنت ببطتها عشان تبقى رفيعه زيي ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة يا سارة : )

سلمت يداكِ حبيبتي.

وكلنا نتعلم وليس معنى ان الحولى خربت أنك ما تكرري بالعكس تعلمي وتعلمي حتى تصبحي محترفة ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يكرمك مشرفتى الفقيره الى الله

الله يسلمك من كل سوء

اسعدنى وجودك وردك : )

نعم إن شاء الله

بس انا عايزاه يبقى طرى شويه إن شاء الله ^^

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×