اذهبي الى المحتوى
ام زينة و ميسان

أكلات سرييييييعة من مطبخ أم زينة و ميسان

المشاركات التي تم ترشيحها

post-25272-1253861550.gif

 

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

أكيد طبعا كثير من أخواتي الحبيبات من لها مثل ظروفي عمل و دراسة و أطفال و زوج و.......و..........و كل حاجة على دماغي

فلما فكرت و فكرت وجدت إن لازم أعمل ملف أكلات سريعة لكن مغذية يعني أكلة طبق واحد و ذلك للتيسير على الأخوات المشغولات مثلي أو الأخوات اللاتي لديهن وقت لكن تحب أن تعمل أكلة سريعة في يوم من الأيام

هنبدأ بالأكلة الاولى

مكرونة بالسدق

اولا تقطعي البصل أهلة و تشوحية في كمية قليلة زيت ثم تقطعي فلفل كبي قطع صغيرة و تضيفيه على البصل و تقلبيهم لحد ما الفلفل يطرىpost-127703-1317401984_thumb.jpg

و بعدين تقطعي السدق و تضيفيه على البصل و تقلبي تمام؟

post-127703-1317402075_thumb.jpg

لما السدق يستوي نقطع طماطم قطع صغيرة و نضيفها عليه و نهدئ النار و نتركها قليلا

post-127703-1317402165_thumb.jpg

لما الطماطم تطرى نضيف معلقتين صلصة و مكعبين مرق دجاج للخليط و كوب إلا ربع ماء و نقلبهم جيدا و نتركهم حتى يتسبكوا قليلا

post-127703-1317402281_thumb.jpg

على عين تانية من البوتاجاز نكون من الأول علقنا على مية المكرونة علشان نسلقها و بعد ما نخلص الخطوة بتاعة الصلصة هتكون المية غليت و نسلق المكرونة

بعدين نصفيها و نغسلها و نجيب حلة نضع بها قليل من الزين و فصين ثوم نقلبهم حتى نشم الرائحة فنضيف المكرونة و عليها فلفل أسود بس منضيفش ملح لأن الملح بتاع السدق مضبوط

و دي الصورة النهائية و بالهنا و الشفا

post-127703-1317402431_thumb.jpg

انتظروني في أكلة سريعة جديدة

تم تعديل بواسطة إسـلامية
  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و فيك بارك الرحمن أخت إيمان

بما إنك من الجزائر يا غالية فلا أظن أن السدق موجود عندكم لكنه شبية بالسوسيس لكنة سبايسي أكثر

جزاك الله خيرا على المرور الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اكله شهية منتظرين الاكلة الي بعدها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك حبيبتي ام زينه

كتير حلوه الاكله

انا اعملها بس باللحمه المفرومه

بتبقي طيبه جداااااااااااااااااااااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم إيديك

يلا عاوزين أكلات سريعه كمان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك ام زنية وميسان

 

اكله جميله وانا كمان بعملها باللحمه المفرومه بتكون جميله برضو

 

الف هنا

 

ومنتظرين اللى بعده

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكن الله خيرا أخواتي الحبيبات سلمتم من كل سوء

فعلا ماريا و أم حبيبة ساعات نعملها باللحم المفروم أو السوسيس بتكون جميلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جميل جدا يا أم زينة و ميسان موضوعك سيفيدني كثيرا

 

بداية موفقة و نحن في انتظار الباقي

 

لا تتأخري علينا :closedeyes:

 

حبيبتي ايمان

يم يم يم اكيــــــــد لذيــذ

 

بارك الله فيــك

 

لكن عندي سؤال ما معنى السدق ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

السدق هو المرقاز على ما أظن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييله

تسلم ايدك حبيبتى

انا بقى بعملها بالكبده بتبقى راااااااااائعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الحبيبة هاجر منورة و الله أظن أنك مثلي محتاجة لمثل هذه الأكلات يا رب أفيدك

و جزاك الله خيرا على التشجيع غدا بإذن الله سأنزل أكلة جديدة

أخت يسرا الغالية أينعم تكون جميلة بالكبدة سلمت من كل سوء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله .......

 

جمييييييييييل ... و سرييييييييييييع ..... :unsure:

 

ما شاء الله تبارك الله ..

 

ام زينة الزينة .. احيي مجهودك فعلا :blush: .. رغم ظروفك و انشغالك ما حبيتي الا تفيدي اخواتك

 

جزاك الله خيرا و بارك فيك .. و كثر من أمثالك :blush:

 

منتظريييييييين الجديد ان شاء الله

 

السجق هو النقانق .. كما تفضلت الجميلة هاجر .. هو المرقاز بلهجتنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

تسلم الأيادي أختي ومشكورة على هذه الوصفة السريعة واللذيذة وخاصة ونحن في عصر السرعة

 

في انتظار أكلاتك السريعة والشهية وفقك الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاته

كيف حالكم أخواتي ؟

أتيت لكم اليوم بثاني أكلة سريعة لكن فعلا سعيدة إن الأكلة الأولى عجبتكم كده ..الحمد لله

أكلة اليوم هي التشييييييز بوتاتو يعني بطاطس بالجبنة

الأول نقطع البطاطس شرائح و نضعها في القالب و نضع عليها ملح و فلفل أسود و ربع كوب ماء تمام؟post-127703-1317671859_thumb.jpg

بعدين نبشر جبنة شيدر أو موزاريللا اللي موجود لكن نعمل طبقة سميكة تغطيها تماما

post-127703-1317672238_thumb.jpg

نضيف ربع كيلو كريمة لباني عل الجبن و نضعها بالفرن حتي تنضج البطاطس و تسيح الجبن حوالي 20-25 دقيقة

post-127703-1317672273_thumb.jpg

بتكون جاهزة بعد كده و بتتقطع زي المكرونة البشاميل و تتآكل إما بالعيش أو بالمعلقة لأنها لذيذة

post-127703-1317672310_thumb.jpg

post-127703-1317672346_thumb.jpg

و بالهنا و الشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و أنت من أهل الجزاء مشرفتنا الغالية

كلامك وسام على صدري ........حبيت ألاقي حلول للأخوات اللاتي بمثل ظروفي حتى نستطيع الصمود و الله المستعان

قوليلي رأيك بالأكلة الثانية ..منتظراكي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أخت أم هبة الرحمن جزاك الله خيرا على مرورك الطيب و ها هي الأكلة الثانية حبيبتي وفقك الله لما نحب و نرضى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كتييييييييييييييييييييييييييييير عجبتني الاكله التانيه

تسلم ايدك حبيبتي

بس هو لازم الكريمه الباني دي

صعب قوي ان الاقيها عندي؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و فيك بارك الرحمن أخت ام زياد

ماريا الحبيبة الله يسلمك يا قمر ممكن تستبدليها بالقشطة أو قشطة اللبن المهم أو الزبدة اللباني

سلمت من كل سوء أم جنى جزاك الله خيرا على مرورك الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حياكن الله أخواتي

اليوم جئت لكن بأكلة ممكن نكون هنقول عليها بتأخذ وقت لكن الطريقة اللي بنطبخ بيها مهمة لأنها ممكن تتعمل برده في نصف ساعة لكن المهم التكنيك :) :biggrin:

أكلة اليوم هي الأرز بالخلطة

هنتفق الأول إن إحنا ممكن نشيل العفشة بتاعة الفراخ اللي بنشتريها و نحوشها و بعدين كل 8 أو 9 فرخات ممكن نطلع الكبد و القوانص و نتبلها بالبصل و الملح و الفلفل الأسود كما بالصورة

post-127703-1317839845_thumb.jpg

ثم نتركها و ممكن الخطوة دي تكون من قبلها بيوم أو الصبح المهم قبل الطبخ بوقت كاف

بعدين على عين من البوتاجاز هنشوح القوانص كويس و نضيف لها نصف كوب ماء بعد ذلك و نهدئ النار عليها

و بعد حوالي 19 دقائق نضيف الكبد

post-127703-1317840073_thumb.jpg

و على عين تانية ومن الأول نضع حلة كبيرة و نضع بها كمية مناسبة من الزبد أو السمن ثم نضيف الأرز لأننا هنحمره و ده ممكن يأخذ وقت ونفضل نقلب فيه حتى يصل للون الذي بالصورة

post-127703-1317840182_thumb.jpg

هنضيف عليه قرفة و ملح تمام و بعدين نضيف الكبد و القوانص

post-127703-1317840217_thumb.jpg

بعد ذلك نضيف الماء المناسب لكمية الأرز و نتركه على نار عالية حتى يتشرب الماء ثم ننقله على نار هادئة و نتركه حوالي 20 دقيقة و بالهنا و الشفاء

post-127703-1317840313_thumb.jpgg]

دعواتكن لي أخواتي بتيسير الأمور و أشهد الله أني أحبكن في الله و أن عملي هذا خالصا لوجهه الكريم

post-127703-1317840142_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يممممممممم

 

جميله جدا طريقة الارز اللى بالخلطه

 

وسبحان الله عندى كل طلبات الاكله راح اعملها باذن الله

 

تسلمى على وصفاتك الجميله حبيبتى

 

سؤال

 

انت بتغسلى الارز ولا لاءه قبل تحميصه ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلمت من كل سوء يسورة

بنغسل الأرز ياغالية جيدا و نصفيه و بعدين نحمصه

هاه مستنية التطبيق على نار و يارب يارب يعجبك و يعجب زوجك

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سلمت من كل سوء يسورة

بنغسل الأرز ياغالية جيدا و نصفيه و بعدين نحمصه

هاه مستنية التطبيق على نار و يارب يارب يعجبك و يعجب زوجك

جزاك الله خيرا

ماشى حبيبتى

جزاك الله خيرا

طبعا انتظرى منى التطبيق غدا بحول الله راح اعملها

لكن سؤال تانى معلش

هو الرز ده بسمتى ولا الرز العادى اصله مش واضح فى الصور؟ :blink:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×