اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

البيض بشكل جديد وبطرق مختلفه من مطبخ يسرا وماريا ومطبخ الاخوات وبالصوررررر

المشاركات التي تم ترشيحها

post-25272-1253861550.gif

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اقدم لكن اليوم طبق البيض بطرق جديده ولذيذه ومختلفه فى الشكل والطعم

امنى ان تعجبكن باذن الله

وكل من لديها طريقه جديده للبيض لا تبخل علينا بها ومع صورة جميله من مطبخها

 

نبدا باسم الله

 

اولا طبق البيض المقلى بالبطاطس المحمرة

الطريقه

نحمر البطاطس المقطعه شرائح صغيرة فى زيت غزير

 

post-133586-1321900009.jpg

 

نضعها بعد التحمير على ورق ماص للزيت

 

post-133586-1321900231.jpg

 

ثم نسيح قطعة زبده على النار فى المقلاة

 

post-133586-1321900126.jpg

 

نضع جزء من البطاطس المحمرة فى الزبد ونقلبها لمدة 5 دقائق

 

post-133586-1321900340.jpg

 

ثم نضع البيض عليها

post-133586-1321900276.jpg

 

ثم بعد النضج نضعها فى طبق التقديم ونضع عليها الملح والفلفل الاسمر

 

post-133586-1321900346.jpg

 

والف هنا وشفا

 

يتتتتتتتتتتتتتتتبع باذن الله وطريقه جديده من مطبخى

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله انا بقالي فتره في الموضوع ومستنيه الوصفات التانيه لما شفت يتبع

وكل شويه ارفرش الصفحه واقول هتنزل الباقي اهو ملاقيش حاجه

اتاريكي بتقولي يتبع لما تعملي وصفات تانيه

هههههههههههههههههههههههههههه

صح كدا ولا ايه؟؟؟؟

 

عموما جميله جداا طريقتك بس ليه البيض ني انت بتحبيه كدا؟؟

 

وبعدين انت بتقولي الي عندها وصفه تنزلها هنا

يعني دا موضوع مفتوح للكل؟؟؟

 

انا عندي طرق كتير بس مش مصوره غير واحده بس

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

مثلكِ : )

والله انا بقالي فتره في الموضوع ومستنيه الوصفات التانيه لما شفت يتبع

وكل شويه ارفرش الصفحه واقول هتنزل الباقي اهو ملاقيش حاجه

اتاريكي بتقولي يتبع لما تعملي وصفات تانيه

هههههههههههههههههههههههههههه

صح كدا ولا ايه؟؟؟؟

 

اللهم بارك : ) فكرة جميلة

اتابع معكِ إن شاء الله

جزاكِ الله خيرًا ونفع بكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ثانيا بيتزا البيض

المطلوب

جبن رومى مبشور

جبن فيتا

جبن موتزريلا

زيتون اسود مقطع قطع صغيره

بسطرمه مقطعه قطع صغيره

الطريقه

 

نسيح قطعة زبده على النار

 

post-133586-1321901463.jpg

 

ثم نضع الجبن الرومى وجبنه فيتا والبسطرمه والزيتون ونقلبهم لمدة عشر دقائق

 

post-133586-1321901268.jpg

 

post-133586-1321901336.jpg

 

ثم نضع البيض ونتركه حتى يكون متوسط النضج

 

post-133586-1321901684.jpg

 

post-133586-1321901629.jpg

 

ثم نضع الجبن الموتزريلا فوق الوجه واليكن باقى الصور

post-133586-1321901702.jpg

 

post-133586-1321901841.jpg

 

post-133586-1321901915.jpg

 

post-133586-1321902117.jpg

 

والف هنا وشفا

يتتتتتتتتتتتتتتتبع باذن الله وطريقه جديده من مطبخى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا أيضا عندي طريقة للبيض ونحن نقول لها الطورطية

المقادير

بطاطس على قدر ما تحبين

بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات متوسطة الحجم

فلفل مقطع مكعبات صغيرة

قرع أخضر أيضا مقطع مكعبات صغيرة

3 بيضات على حسب مقدار البطاطس يعني كيلو إلا ربع

تون (اختياري)

جلبانة أو بازلاء مسلوقة في الماء (اختياري)

البقدونس

الطريقة

نضع البطاطس والفلفل والقرع والبصل في إناء كبير ونضيف عليهم الملح ثم نقليهم في زيت حار ونضعهم في إناء ونتركهم جانبا ( لا تحمريهم خليهم طريين )

في إناء آخر نضع البيض + القليل من الفلفل الأسود + تون + البازلاء المسلوقة + البقدونس المفروم ونخلطهم جيدا ثم نضيفهم إلى خليط البطاطس ونخلطهم مرة أخرى حتى يتجانسوا

نأتي بمقلاة طيفال أو أي مقلاة تكون لا تلصق ونضع فيها 3 ملاعق كبيرة زيت عادي حتى تسخن ثم نصب الخليط فيها حتى تمتلأ ونخفض النار تماما لكي تنضج جيدا وعندما تتحمر نقلبها للجهة الثانية ونتركها تتحمر مرة أخرى

وبالهناء والشفاء

أنا آسفة ليس عندي صورة لكني شرحت بالتفصيل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ثالثا طبق الفول بالبيض المسلوق

 

المطلوب

 

فول مدمس

بيض مسلوق

 

الطريقه

 

طبعا تقدرى تصنعى الفول بالطريقه التى تحبيها

انا بضع عليه طحينه وزيت وملح وفلفل اسمر وكمون

ثم اهرسى البيض المسلوق فى الفول واخلطيهم معا واليكن الصور

 

post-133586-1321902460.jpg

 

post-133586-1321902400.jpg

 

post-133586-1321902452.jpg

 

post-133586-1321902679.jpg

 

والف هنا وشفا

 

يتتتتتتتتتتتتتتتبع باذن الله وطريقه جديده من مطبخى

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله انا بقالي فتره في الموضوع ومستنيه الوصفات التانيه لما شفت يتبع

وكل شويه ارفرش الصفحه واقول هتنزل الباقي اهو ملاقيش حاجه

اتاريكي بتقولي يتبع لما تعملي وصفات تانيه

هههههههههههههههههههههههههههه

صح كدا ولا ايه؟؟؟؟

 

عموما جميله جداا طريقتك بس ليه البيض ني انت بتحبيه كدا؟؟

 

وبعدين انت بتقولي الي عندها وصفه تنزلها هنا

يعني دا موضوع مفتوح للكل؟؟؟

 

انا عندي طرق كتير بس مش مصوره غير واحده بس

 

ههههههههههههههههههههههههههههههههههه

والله فطستينى من الضحك

انا فعلا نزلت وصفتين كمان

والباقى لما اعملهم ان شاء الله هههههههه

انت الاجمل حبيبتى

زوجى وانا بنحب البيض عيون ومش بنحب البيض يكون ناشف اوى يعنى مش مستوى على الاخر لكن للاسف فرقعت العيون ههههههههههههه

اه طبعا اللى عندها وصفه للبيض تنزلها هنا ولو مع صورة يبقى تمام اوى ويبقى جزاها الله كل خير

نزلى اللى عندك يا بنت يلا

والباقى على مهلك لكن مش على مهلك اوى ;-)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

مثلكِ : )

والله انا بقالي فتره في الموضوع ومستنيه الوصفات التانيه لما شفت يتبع

وكل شويه ارفرش الصفحه واقول هتنزل الباقي اهو ملاقيش حاجه

اتاريكي بتقولي يتبع لما تعملي وصفات تانيه

هههههههههههههههههههههههههههه

صح كدا ولا ايه؟؟؟؟

 

اللهم بارك : ) فكرة جميلة

اتابع معكِ إن شاء الله

جزاكِ الله خيرًا ونفع بكِ

حبيبتى انا نزلت طريقتين بعد كده

اصلى حبيت كل طريقه تكون فى صفحه منفرده

الاجمل مرورك يا غاليه

تسعدنى متابعتك حبيبتى

وانت من اهل الجزاء اختى الحبيبه

اللهم امين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انا أيضا عندي طريقة للبيض ونحن نقول لها الطورطية

المقادير

بطاطس على قدر ما تحبين

بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات متوسطة الحجم

فلفل مقطع مكعبات صغيرة

قرع أخضر أيضا مقطع مكعبات صغيرة

3 بيضات على حسب مقدار البطاطس يعني كيلو إلا ربع

تون (اختياري)

جلبانة أو بازلاء مسلوقة في الماء (اختياري)

البقدونس

الطريقة

نضع البطاطس والفلفل والقرع والبصل في إناء كبير ونضيف عليهم الملح ثم نقليهم في زيت حار ونضعهم في إناء ونتركهم جانبا ( لا تحمريهم خليهم طريين )

في إناء آخر نضع البيض + القليل من الفلفل الأسود + تون + البازلاء المسلوقة + البقدونس المفروم ونخلطهم جيدا ثم نضيفهم إلى خليط البطاطس ونخلطهم مرة أخرى حتى يتجانسوا

نأتي بمقلاة طيفال أو أي مقلاة تكون لا تلصق ونضع فيها 3 ملاعق كبيرة زيت عادي حتى تسخن ثم نصب الخليط فيها حتى تمتلأ ونخفض النار تماما لكي تنضج جيدا وعندما تتحمر نقلبها للجهة الثانية ونتركها تتحمر مرة أخرى

وبالهناء والشفاء

أنا آسفة ليس عندي صورة لكني شرحت بالتفصيل

حلوة كتير

تشبه العجه عندنا فى مصر

جزاك الله خيرا على الوصفه اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حواااااااااااااء

انا الحمد لله بخير

يا بنتي اتعلم ايه دا انا بفك المقادير بالعافيه ههههههههههههههه

ووصفتك كتييير حلوه

 

 

يسرااااااااااااااااااااااااااااا

ما شاء الله

وصفاتك جميله والفول انا بعمله بالبيض ني مش مسلوق وبخليها تستوي

 

 

انا عملت الان وصفين يا بنت الان كنت بعمل لجوزي الغدا

هبقي انزلهم ان شاء الله

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك يا يسورة إن شاء الله أجربها

ماريا كيف حالك كويسة أنا برضو بعرف اتكلم زيكو يلا شدي حيلك واتكلمي زينا :closedeyes:

الله يسلمك حبيبتى من كل سوء

باذن الله

انرتى الموضوع حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام ع الحاجات الجامدة

 

بجد طرق جميلة اوي

 

جزاكن الله خيرا

 

انا حفظت الصفحة عندي عشان اعمل الطرق دي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اول وصفه

وهي عباره عن بيض ونضع عليه كسبرا خضرا وملح وكمون وكسبره ناشفه ونقلبهم علي بعض في طبق

نجيب المقلاه ونحمر فيها بصله وبعدين نضيف البيض ونقلب ونضيف عليه الموتزاريلا

ودا شكلها

 

d-saudica3ea44225.jpg

 

تاني وصفه وهي الشكشوكه بس علي طريقتي

قلت بدل ما اسبك واتعب نفسي اعمله كله ني وخلاص وكانت النتيجه هايله

 

وهي عباره عن

بتجبي بصله تقطعيها حلقات وفلفل اخضر وطماطم وكسبره خضرا والبيض والملح والكمون والفلفل الاسمر وتقلبيهم كلهم في طبق واحد وبعدين تحطيهم في المقلاه علي النار وتقلبي

ودا شكلها

 

d-saudi38734599b9.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حواااااااااااااء

انا الحمد لله بخير

يا بنتي اتعلم ايه دا انا بفك المقادير بالعافيه ههههههههههههههه

ووصفتك كتييير حلوه

 

 

يسرااااااااااااااااااااااااااااا

ما شاء الله

وصفاتك جميله والفول انا بعمله بالبيض ني مش مسلوق وبخليها تستوي

 

 

انا عملت الان وصفين يا بنت الان كنت بعمل لجوزي الغدا

هبقي انزلهم ان شاء الله

هههههههههههههههههههههه

حلوة بتفكى المقادير دى

جزاك الله خيرا حبيبتى

جربى طريقة بيتزا البيض حتعجبك اوى

حجرب اعمل زيك الفول بالبيض وهو نى

شفتهم شكلهم جميييييييييييل جدااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الوصفه التالته

قريبه من وصفتك الاولي يا يسوره بس انا هنا بسلق البطاطس نظرا لان البطاطس الموجوده الايام دي مش للقي بتحمر بسرعه

المهم بسلق البطاطس وبجيب في طبق بيض وعليه ملح وكمون وكسبرا خضرا وناشفه واحط عليهم البطاطس المسلوقه واقلبهم

واجيب المقلاليه واحمرهم فيها

 

d-saudi92b49b3331.jpg

 

d-saudicb6ed48d78.jpg

 

d-saudi8cf0b1bbd3.jpg

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام ع الحاجات الجامدة

 

بجد طرق جميلة اوي

 

جزاكن الله خيرا

 

انا حفظت الصفحة عندي عشان اعمل الطرق دي

يلا شمرى ايدك وجربى فى اللى عندك قبل الزواج

الاجمل مرورك ميمونه

واضح انك حتتخلى عن التمر واللبن هههههههههههههه

وانت من اهل الجزاء منمن حبيبتى

تابعى باقى الوصفات للبيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اول وصفه

وهي عباره عن بيض ونضع عليه كسبرا خضرا وملح وكمون وكسبره ناشفه ونقلبهم علي بعض في طبق

نجيب المقلاه ونحمر فيها بصله وبعدين نضيف البيض ونقلب ونضيف عليه الموتزاريلا

ودا شكلها

 

d-saudica3ea44225.jpg

 

تاني وصفه وهي الشكشوكه بس علي طريقتي

قلت بدل ما اسبك واتعب نفسي اعمله كله ني وخلاص وكانت النتيجه هايله

 

وهي عباره عن

بتجبي بصله تقطعيها حلقات وفلفل اخضر وطماطم وكسبره خضرا والبيض والملح والكمون والفلفل الاسمر وتقلبيهم كلهم في طبق واحد وبعدين تحطيهم في المقلاه علي النار وتقلبي

ودا شكلها

 

d-saudi38734599b9.jpg

عجبتنى الطريقه الاولى جداااااااا

واستغربت انك فى الشكشوكه مش بتحطى رز

بس شكلها اسهل من شكشوكتى وباين ان طعمها تححححححفه

تسلم ايدك حبيبتى

بقولك ايه اكتبى فى النهاية يتبع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسرا

ما فهمت يعني ايه تحطي رز؟؟

انت بتحطي رز؟؟

اول مره اعرف

 

ثم يتبع ايه يا بنتي

دا كدا رضا جداااا

يتبع دي تبعك انت

هههههههههههههههههههههه

قدامك شهرين عما افكر اعمل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طريقه البتزا جميله يا يسرا

بس المشكله في البسترما

ما بحب اشم رحتها اصلا

هههههههههههههه

الوصفه التاته عجبتنى جدااااا

اصلى بحب البطاطس المسلوقه جدا جدا

مش لازم تعمليها بالبسطرمه اعمليها بالجبنه والزيتون

انا عكسك بحب البسطرمه جداااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكشوكة البيض

الطريقه والخطوات فى هذا الرابط

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=268744

 

 

post-133586-1303749280_thumb.jpg

 

post-133586-1303749548_thumb.jpg

 

يتتتتتتتتتتتتتتتبع باذن الله وطريقه جديده من مطبخى

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله عليكم يسرا وماريا

اللهم بارك

يسرا انا مش بحب البيض نى كده

انا بحبه بعمله كله بخليه مش ناشف اوى لان الناشف كمان مش بحبه

بصى انا عجبتنى البيضه اللى انتى عملاها على هيئة ورده ( :

هابقى اعملها كده إن شاء الله

تم تعديل بواسطة سَارّه مُحَمّد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يسرا

ما فهمت يعني ايه تحطي رز؟؟

انت بتحطي رز؟؟

اول مره اعرف

 

ثم يتبع ايه يا بنتي

دا كدا رضا جداااا

يتبع دي تبعك انت

هههههههههههههههههههههه

قدامك شهرين عما افكر اعمل

انا رديت عليكى بانى نزلت الوصفه هنا هههههههه

هههههههههههههههههههههههه

ايوه يتبع علشان لو اى اخت اخرى حبت تضع وصفه لها جديده عن البيض تحطها

ههههههههههههههههه شهرين يا بنت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أنا عندي وصفة أخرى تسمى المعقودة

المقادير بطاطس مسلوقة في الماء والملح على قدر ما تحب

بيضتان

دقيق

بصلة مفرومة ناعم

بقدونس مفروم ناعم

قليل من الإبزار أو الفلفل الأسود

قليل من الملون أو الزعفران

عندما تسلقين البطاطس تدعكيها جيدا بالشوكة أو تطحنيها بالطحانة اليدوية حتى تصبح رخوة

أضيفي إليها البقدونس والإبزار والملون والبصل واخلطيهم ثم اصنعي منهم خبيزات صغيرة وابسطيهم ثم مرري كل واحدة في البيض المخفوق أولا ثم في الدقيق

واقليهم في الزيت الحار وضعيهم في ورق المطبخ لكي ينشفوا

وبالصحة والراحة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×