اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

سمبوسك رااااائع بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اقدم لكن اليوم طريقة عمل السمبوسك من مطبخى

طريقة سهله جدااااا والطعم حتاكلى اصابعك وراها

 

نبدا باسم الله

المقادير

 

2 كوب دقيق

ملعقه صغيرة ونصف خميرة فوريه

ملعقه صغيرة الا ربع سكر

ربع كوب صغير زيت

حليب سائل ودافىء للعجن والكميه على حسب تماسك العجينه

ملح وفلفل اسمر

زيت غزير للقلى

 

الحشو

لحمة مفرومه متعصجه مش متعصبه :biggrin:

 

الطريقه

اولا نضع الدقيق فى وعاء عميق

 

 

post-133586-1321136188.jpg

 

ثانيا نضع الخميرة والسكر والملح والفلفل الاسمر

post-133586-1321136235.jpg

 

 

post-133586-1321136453.jpg

 

post-133586-1321136518.jpg

 

post-133586-1321136576.jpg

 

ثالثا نضع الزيت على الدقيق ونفرك الدقيق باصابع اليد حتى يمتزج الزيت بالدقيق وباقى المقادير

 

post-133586-1321136633.jpg

 

post-133586-1321136694.jpg

 

رابعا نضع الحليب الدافىء شوى شوى حتى تتكون عندنا عجينه متماسكه ولينه

post-133586-1321136744.jpg

 

post-133586-1321136813.jpg

 

خامسا نقسم العجينه على اربع كور ونتركها تتخمر لمدة ساعة لو فى فصل الصيف وساعتين فى الشتاء

 

post-133586-1321136819.jpg

 

وهذا هو شكلها بعد التخمر

 

post-133586-1321136908.jpg

 

سادسا نرش السطح الذى سنفرد فيه العجينه بالدقيق واليكن باقى الصور توضح باقى الخطوات

post-133586-1321137072.jpg

 

post-133586-1321137124.jpg

 

post-133586-1321137069.jpg

 

post-133586-1321137121.jpg

 

post-133586-1321137208.jpg

 

post-133586-1321137279.jpg

 

post-133586-1321137513.jpg

 

وهذا هو شكلها النهائى

 

post-133586-1321137485.jpg

 

والف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ما شاء الله لا قوة إلا بالله

جميلة جدًا جدًا

تسلم الأيادي يا جميل

هل ممكن الحشو يكون شيء آخر بدل اللحمة اللي زهقنا منها دي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يممممممممممممممممممممممممممممممممم

 

جميله وسهله موووووووووووووت

 

انا بحبها جدا جدا جدا عاوزه الطبق يايسرا ههههههههه

 

بس قوليلى على ما ماريا تجى وتسأل ههههه

 

الكورة الواحده بتفرد زى ما فى الصورة كده ؟؟؟

يعنى ال 4 كور هيفردوا كده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

تسلم ايدك

 

سدرة ممكن تحشيها شاورما لحم او شاورما فراخ

 

مش هتقول لاء برضو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سدرة ممكن تحشيها شاورما لحم او شاورما فراخ

 

مش هتقول لاء برضو

لا تقول ونص

هههههههههه

طيب ينفع أحط فيها حاجة حلوة .. وتبقى حلويات

انا زهقت من اللحمة والفراخ والحاجات دي

وبعدين أنا دمياطية يعني لازم حلويات لازم حلويات

ماليش دعوة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

رائعة بارك الله فيك سأطبقها اليوم و أخبرك بالنتيجة ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

 

الله يبارك ما شاء الله

 

حييييييييلوة الوصفة يا يسووور .. ايوه كده ارجعينا بالتحف اللي بتعمليها :biggrin:

 

تسلم ايديك يا غالية .. :icon15:

 

و بعدين لما بتتحشى حاجة حلوة يبقى اسمها ايه يا سدور

 

سمبوسك برضو .. ابقي اعمليها و اخترعيلها اسم برضو .. :smile:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك

جميلة جدا وأحلى من العجينة الجاهزة ..

أنا بعملها بنفس المقادير تقريبا بس من غير خميرة

وبحشيها: جبنة بيضاءوجبنة مثلثات ومكعبات فلفل أخضر بارد

ومش بتشرب زيت خالص وساعات بعملها في الفرن بردو بتبقى جميلة

 

وممكن تتحشى زبيب وجوز هند وقرفة مثلا وتتحط في شربات بارد بعد القلى وحتبقى شبه القطايف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

توووووووووووووووووووووووووووووووووووووحفه

جميله جدااا يا يسوره

انا بحبها قوي

ودايما اشتريها جاهزه واحشيها انا

بس هجرب طريقتها من البدايه زيك كدا

تسلم ايدك حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سدرة ممكن تحشيها شاورما لحم او شاورما فراخ

 

مش هتقول لاء برضو

لا تقول ونص

هههههههههه

طيب ينفع أحط فيها حاجة حلوة .. وتبقى حلويات

انا زهقت من اللحمة والفراخ والحاجات دي

وبعدين أنا دمياطية يعني لازم حلويات لازم حلويات

ماليش دعوة

 

سدره

انت دمياطيه

اول مره اعرف

مش تقولي يا بنتي يعني احنا بلديات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ما شاء الله لا قوة إلا بالله

جميلة جدًا جدًا

تسلم الأيادي يا جميل

هل ممكن الحشو يكون شيء آخر بدل اللحمة اللي زهقنا منها دي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

مرورك الاجمل سدورة

جزاك الله خيرا

الله يسلمك حبيبتى

انا اعرف ان السمبوسك بيكون محشى بالعصاج

لكن ممكن بيهيالى تحشيه خلطة البيتزا ما عدا الطماطم مثل القطايف انا بحشيها كده بعمل جزء حلو وجزء حادق

يعنى تحشيه جبن رومى وزيتون وبسطرمه وفلفل اخضر وجبن موتزريلا

حيبقى طعمها جميل جداااا لكن قللى فى نفس الوقت الملح اللى حتحطيه على العجينه فى الاول

واى استفسار اخر حبيبتى لا تترددى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يممممممممممممممممممممممممممممممممم

 

جميله وسهله موووووووووووووت

 

انا بحبها جدا جدا جدا عاوزه الطبق يايسرا ههههههههه

 

بس قوليلى على ما ماريا تجى وتسأل ههههه

 

الكورة الواحده بتفرد زى ما فى الصورة كده ؟؟؟

يعنى ال 4 كور هيفردوا كده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

تسلم ايدك

 

سدرة ممكن تحشيها شاورما لحم او شاورما فراخ

 

مش هتقول لاء برضو

انت الاجمل انوج والبنت حبيبه اجمل منك ومنها

طبق بس الطبقين كلهم لكى حبيبتى

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

اضحك الله سنك

اصبحت معديه زيزى

بصى كويس انك سالتى السؤال ده

انا كل مرة اعملها بدقيق اصاله وكنت بفرد كورة واحده بس

لكن زوجى الله يكرمه ما وجد دقيق اصاله فاشترى دقيق اسمه كريستال عجيب جدااا تحسى ان الدقيق مش بيربى فى الخميرة

فوجدت الكورة صغيره عن كل مرة ففردت اثنين مع بعض لكن فى الطبيعى كل مرة بفرد كورة واحده وبتكون اللهم بارك كبيرة

 

وفى حاجه تانيه عجينة السمبوسك المفروض انها بتبقى رقيقه لو تلاحظى ان عجينتى كانت سميكه لانى كنت مستعجله وورايا حاجات فقلت اعملها طخينه وخلاص علشان اخلص بسرعه وكسلت افردها اكثر ههههههههههههههههههه

الله يسلمك حبيبتى

جربيها يا انوج حتعجبك جدااااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة اوى يا يسرا

 

 

 

وشكلها منمق كده وتفتح النفس الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سدرة ممكن تحشيها شاورما لحم او شاورما فراخ

 

مش هتقول لاء برضو

لا تقول ونص

هههههههههه

طيب ينفع أحط فيها حاجة حلوة .. وتبقى حلويات

انا زهقت من اللحمة والفراخ والحاجات دي

وبعدين أنا دمياطية يعني لازم حلويات لازم حلويات

ماليش دعوة

ههههههههههههه

ماشى يا دمياطيه

لو عايزة تحطى فيها حاجه حلوة يبقى تحطى ذرة ملح على العجينه يعنى تقللى الملح

وممكن تحشيها بالمكسرات او سودانى وجوز هند وزبيب وسكر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
و عليكم السلام و رحمة الله

رائعة بارك الله فيك سأطبقها اليوم و أخبرك بالنتيجة ان شاء الله

الاروع مرورك اختى الحبيبه

جزاك الله خيرا

باذن الله حبيبتى فى انتظارك

ان شاء الله تعجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله

 

الله يبارك ما شاء الله

 

حييييييييلوة الوصفة يا يسووور .. ايوه كده ارجعينا بالتحف اللي بتعمليها :biggrin:

 

تسلم ايديك يا غالية .. :closedeyes:

 

و بعدين لما بتتحشى حاجة حلوة يبقى اسمها ايه يا سدور

 

سمبوسك برضو .. ابقي اعمليها و اخترعيلها اسم برضو .. :smile:

مرورك الاحلى سمسمتى يا مشرفتنا الجميله

جزاك الله خيرا حبيبتى

الله يسلمك حبيبتى ويحفظك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك يايسرا

جميلة فعلا أنا زهقت من السمبوسة الجاهزة وإنها بتنشف

بس لي سؤال

حاسة إنها هتشرب زيت

تنفع في الفرن ولا لا

سجووووووووووووووووووووده

كيفك حبيبتى وحشانى جداااااااااا

الله يسلمك حبيبتى ويحفظك ويحفظ ولادك ويشفيهم

انا بنكره الجاهزه جداااا مرة كسلت واشتريتها جاهزة ولغاية دلوقتى باقيتها عندى وما عملتها لانه بتنشف وبتشرب زيت

لا مش حتشرب زيت ولا حاجه

وبعدين انت بعد ما تطلعيها من الزيت حطيها على ورق ماص للزيت

والله ما سمعت قبل كده عن موضوع الفرن ده

نورتينى حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك

جميلة جدا وأحلى من العجينة الجاهزة ..

أنا بعملها بنفس المقادير تقريبا بس من غير خميرة

وبحشيها: جبنة بيضاءوجبنة مثلثات ومكعبات فلفل أخضر بارد

ومش بتشرب زيت خالص وساعات بعملها في الفرن بردو بتبقى جميلة

 

وممكن تتحشى زبيب وجوز هند وقرفة مثلا وتتحط في شربات بارد بعد القلى وحتبقى شبه القطايف

الله يسلمك حبيبتى

فعلا احلى من الجاهزة والله مالها طعم خااااالص

ازاى بتعمليها فى الفرن ومنكم نستفيد حبيبتى

اسعدنى ردك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

مآ شآء الله تبارك الله

وحشتني مواضيع طبخك يا يسورتي ^_^

ده ييجي ايه جمب السمبوسة اللي انا بعملها هههههههههه

اتعلموا يا جماعة من اكلاتي

هههههههه ممكن احط لك جواها كاتشب ^_^ شايفة المهارة

أحبكِ في الله يا يسورتي

 

سدوورة :

ايه يا بنتي مش عاجباكِ اللحمة المفرومة دي جميلة ده انا بحب اللحمة جدااااا

حطي لك اي حاجة و لو حتى نعناع ^__^ تحبي يا سدورة أألف اكلة حلوة من اللي انا بعملهم؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله

توووووووووووووووووووووووووووووووووووووحفه

جميله جدااا يا يسوره

انا بحبها قوي

ودايما اشتريها جاهزه واحشيها انا

بس هجرب طريقتها من البدايه زيك كدا

تسلم ايدك حبيبتي

انت الاجمل زيزى حبيبتى

لا الجاهزه مقرفه والله ولا لها طعم

جربى يا بنت راح تدعيلى باذن الله

الله يسلمك يا قلبى

ابقى طمنينى يا بنت لما تعمليها

ومتاكليش منها كتير علشان الرجيم

شفتى انا خايفه عليكى ازاى ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههههه

بدعيلك من غير شيء يسوره حبيبتي

ربنا وحده يعلم

اه واضح خوفك هههههههههههههههههههه

كفايه عليا الكريب بتاعك

ان شاء الله في اقرب وقت اجربها

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربنا يكرمك يا ماريا انتي ظريفة اوي ما شاء الله

شفتى انا خايفه عليكى ازاى ههههههههههههه

أقولك على حاجة يا يسورتي

انا كنت في عزلة شبه تامة عن ساحة الطيبات دي

وبعدين ربنا يسامحك ويكرمك

بدأت أدخلها بسببك و بسبب اكلاتك اللي اسمها بس بيجوّعني ههههه

لحد ما رجعت للطفاسة ^__________^

و بقيت اكل كثير واطبخ وطبعا مفيش حد في مهارة طبيخي ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميلة اوى يا يسرا

 

 

 

وشكلها منمق كده وتفتح النفس الله

الاجمل مرورك يا حبوبه

جزاك الله خيرا حبيبتى

يلا جربيها ولادك حيحبوها كل الولاد بيحبوا النواشف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

مآ شآء الله تبارك الله

وحشتني مواضيع طبخك يا يسورتي ^_^

ده ييجي ايه جمب السمبوسة اللي انا بعملها هههههههههه

اتعلموا يا جماعة من اكلاتي

هههههههه ممكن احط لك جواها كاتشب ^_^ شايفة المهارة

أحبكِ في الله يا يسورتي

 

سدوورة :

ايه يا بنتي مش عاجباكِ اللحمة المفرومة دي جميلة ده انا بحب اللحمة جدااااا

حطي لك اي حاجة و لو حتى نعناع ^__^ تحبي يا سدورة أألف اكلة حلوة من اللي انا بعملهم؟

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا ذلولتى

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

اضحك الله سنك

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

طب سؤال

هو الكاتشب حيعمل ايه جوه ولا هو عبارة عن نزيف حاد للسمبوسك ههههههههه

وانا ايضا احبك كتييييييييير ذلوللتى

احبك الله حبيبتى وحبب فيكى خلقه ولا حرمنه من خفة ظلك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×