اذهبي الى المحتوى
وأشرقت السماء

القرص الطرية من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

وفيك بارك الرحمن أيمان الحبيبة قوليلى إنتى حامل ولا ده تايكر إيه ؟ ( تطفل )

شوفى يا قمر أنا بصراحة ما صاحبت أى نوع على حساب الآخر وما عندى شيء مفضل عن شيء أى حاجة عندى بعمل بيها وبتقضي الغرض

كل مرة أحضر علب ومش فاكرة اسمها إنما هذه المرة زوجى أحضر قشطة سايلة فى علبة بلاستيك وأظنها بتتباع بالكيلو

يعنى من الآخر أى نوع قشطة مهما كان يمشى معانا وبناءا عليه نضع اللبن أو الحليب بعده لغاية ما العجينة تتظبط

 

حبيبتي أشروقة فهمتك يعني أي نوع من القشطة يؤدي الغرض بإذن الله ونوزن على أساسها كمية الحليب صحيح؟؟

نعم يَ غالية أنا حامل في الاخير لم يتبقى سوى أيام معدودة بإذن الله دعواتك لي بالتيسير بارك الله فيكِ...

 

 

ايمو

كلك مفاااااااجئات

هههههههههههههههه

خير ان شالله يا غاليه

ربي يقومك بالف سلامه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وضعت التطبيق في تطبيقات المعجنات أتمنى تظهرلكن الصور

 

فين ام يحيي

ليه ما حطتيها في قسم تطبيق التطبيقات؟؟؟؟

اعمللها موضوع يا حلو

وعادي لو انتو ويسرا نزلتو الموضوعين في نفس الوقت

:))

رح نزلها بموضوع مثل ماقلتي الظاهر قسم تطبيقات المعجنات مهجور ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

صح إيمانى الحبيبة

ما شاء الله لا قوة إلا بالله

أتم الله حملك على خير حبيبتى ويسر لكِ الولادة اللهم آمين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله تطبيق أم يحيى يفتح النفس وزوجي قال هو ده القرص مش بتاعتي، فرق شاسع في الشكل بين قرصي وقرصها

ههههههههههههههههه

اضحك الله سنك يا أمومة

معلش حبيبتي المره الجايه احسن

طيب روحي شوفي تطبيق يسرا

ههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تطبيق يسرا جميل بس لونه محمر زي بتاعي لكن تطبيق أم يحيى لونه فاتح وشكله مدور ومرتفع زي ما هو عايز

أنا بحاول أقنعه يجيب قشطه علشان أعملها تاني وهو يبقولي أنت حامل وبلاش ترهقي نفسك :(

إن شاء الله مش هسيبه لغاية ما يجيب القشطة ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تطبيق يسرا جميل بس لونه محمر زي بتاعي لكن تطبيق أم يحيى لونه فاتح وشكله مدور ومرتفع زي ما هو عايز

أنا بحاول أقنعه يجيب قشطه علشان أعملها تاني وهو يبقولي أنت حامل وبلاش ترهقي نفسك :(

إن شاء الله مش هسيبه لغاية ما يجيب القشطة ^_^

ههههههههههههههههههههههههههه

خايف عليك

اوعي تفكري انه ما عامل الحمل حجه ولا حاجه علشان يتهرب من التجربه التانيه

هههههههههههههه

عسل يا أمومة والله ربنا يبارك فيك

عامل زي جوزي

الفطير المشلتت ما بعرف اعمله خالص

وباظ مني اكتر من 3 مرات وفي الاخر جوزي قالي يا حبيبتي متتعبيش نفسك خالص

انا خايف علي تعبك الي بتتعبي فيه

وانا اصلا ماليش فيه اصلا

مع انه بيموت فيه

هههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تطبيق يسرا جميل بس لونه محمر زي بتاعي لكن تطبيق أم يحيى لونه فاتح وشكله مدور ومرتفع زي ما هو عايز

أنا بحاول أقنعه يجيب قشطه علشان أعملها تاني وهو يبقولي أنت حامل وبلاش ترهقي نفسك :(

إن شاء الله مش هسيبه لغاية ما يجيب القشطة ^_^

هههههههههههههههه

اصلى نسيت صينية تحت الشوايه وانا بتكلم فى التليفون

ما هو انا عرفت المشكله عندك

لما شفت ردك على اشروقه روحت زودت المقادير عملت الخميرة معلقه كبيرة ونصف وعملت الزبده كوب ونصف

وجدت انها بعد التخمر وكنت تركتها تخمر ساعه انها مش عاليه

والشىء الثانى انى لما قطعتها وكورتها وجدتها بتعمل تشققات فكانت محتاجه ادام اكثر

طبعا بعد ما خرجت من الفرن لاقيتها من الداخل جمييييييييله لكن لو كنت وضعت خميرة وزبده اكثر كانت حتبقى اعلى وبدون تشققات

فانت المرة القادمه زودى الخميرة على الكيلو دقيق 2 ملعقه كبيرة وبناءا عليه حتزودى السكر وحطى 2 كوب زبده

حتطلع معاكى جميييييييييله بامر الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تطبيق يسرا جميل بس لونه محمر زي بتاعي لكن تطبيق أم يحيى لونه فاتح وشكله مدور ومرتفع زي ما هو عايز

أنا بحاول أقنعه يجيب قشطه علشان أعملها تاني وهو يبقولي أنت حامل وبلاش ترهقي نفسك :(

إن شاء الله مش هسيبه لغاية ما يجيب القشطة ^_^

هههههههههههههههه

اصلى نسيت صينية تحت الشوايه وانا بتكلم فى التليفون

ما هو انا عرفت المشكله عندك

لما شفت ردك على اشروقه روحت زودت المقادير عملت الخميرة معلقه كبيرة ونصف وعملت الزبده كوب ونصف

وجدت انها بعد التخمر وكنت تركتها تخمر ساعه انها مش عاليه

والشىء الثانى انى لما قطعتها وكورتها وجدتها بتعمل تشققات فكانت محتاجه ادام اكثر

طبعا بعد ما خرجت من الفرن لاقيتها من الداخل جمييييييييله لكن لو كنت وضعت خميرة وزبده اكثر كانت حتبقى اعلى وبدون تشققات

فانت المرة القادمه زودى الخميرة على الكيلو دقيق 2 ملعقه كبيرة وبناءا عليه حتزودى السكر وحطى 2 كوب زبده

حتطلع معاكى جميييييييييله بامر الله

 

بس المشكله مش في الخميره يا حلو

التشققات دي

وانت بتقطعيها كور لفيها بايدك كويس وغطيهم بكيس عما تنتهي من فردهم

وما تخبزيهم في الفرن الا وهما خمرانين خالص

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تطبيق يسرا جميل بس لونه محمر زي بتاعي لكن تطبيق أم يحيى لونه فاتح وشكله مدور ومرتفع زي ما هو عايز

أنا بحاول أقنعه يجيب قشطه علشان أعملها تاني وهو يبقولي أنت حامل وبلاش ترهقي نفسك :(

إن شاء الله مش هسيبه لغاية ما يجيب القشطة ^_^

هههههههههههههههه

اصلى نسيت صينية تحت الشوايه وانا بتكلم فى التليفون

ما هو انا عرفت المشكله عندك

لما شفت ردك على اشروقه روحت زودت المقادير عملت الخميرة معلقه كبيرة ونصف وعملت الزبده كوب ونصف

وجدت انها بعد التخمر وكنت تركتها تخمر ساعه انها مش عاليه

والشىء الثانى انى لما قطعتها وكورتها وجدتها بتعمل تشققات فكانت محتاجه ادام اكثر

طبعا بعد ما خرجت من الفرن لاقيتها من الداخل جمييييييييله لكن لو كنت وضعت خميرة وزبده اكثر كانت حتبقى اعلى وبدون تشققات

فانت المرة القادمه زودى الخميرة على الكيلو دقيق 2 ملعقه كبيرة وبناءا عليه حتزودى السكر وحطى 2 كوب زبده

حتطلع معاكى جميييييييييله بامر الله

 

بس المشكله مش في الخميره يا حلو

التشققات دي

وانت بتقطعيها كور لفيها بايدك كويس وغطيهم بكيس عما تنتهي من فردهم

وما تخبزيهم في الفرن الا وهما خمرانين خالص

انا عارفه ان التشققات مش من الخميرة بل من قلة الادام فيها

انا فعلا ما دخلتها الفرن الا وهى خمرانه

لكن تخميرها ماكانش عجبنى

لانى لما بعمل القرص الناشفه بتكون اللهم بارك عاليه لذلك قلت ان الخميرة قليله فيها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حيا الله الحبيبات

.

شوفى يا يسورتى يا حلوة ليس للخميرة علاقة بالتشققات لا هى ولا الزبدة

أقولك ليه لأننا ممكن نعمل طبق بلاستيك كبييييييييير يحتوي على حوالى 8 كيلو بملعقة خميرة واحدة

والزبدة أيضا ليس لها علاقة بالتشققات لييييييييه لأننا بنعمل العيش بدون زبدة نهائى ولا يتشقق أبدا

.

التشققات هذه لها عدة أسباب

1- عدم لف القرصة جيدا عند التقطيع

2- تعرض وجهها للهواء فيؤدي لتشققها

3- كثرة الخميرة عن اللزوم تؤدي لتشققها

.4- عدم عجنها جيدا وعدم تركها بعد العجن ترتاح بالدرجة الكافية

.

 

أنا كنت سألت عن الفرق بين الزبدة والسمن وأعتقد أن زيادة الزبدة تختلف عن زيادة السمن

لأن زيادة السمن تؤدي إلى القرص الناشفة

.

زيادة الخميرة عن اللزوم يعطي العجين رائحة غير محببة وتظهر غالبا فى الأكل

.

عندما تعجني العجين ضعيه فى مكان دافئ ليتخمر جيدا فكمية الخميرة تعتمد على المدة التى يرتاح فيها العجين ليتخمر

.

والخميرة الجيدة تخمر العجين فى نصف ساعة حتى لو كانت ربع ملعقة

.

أحيانا لا يكون عندي زبدة كافية ويقطع عندي الحليب بسبب عيب في الثلاجة فبدلا من رميه بأعمل بيه هذه القرص ووصلت معى مرة لأن عملت القرص بملعقة واحدة زبدة فقط

وكانت تمام جدا والحمد لله

.

دائما ما نلجأ لهذه القرص لأنها خفيفة جدا لقلة السمن أو الزبدة فيها

.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هلا بالغاليات بوركتن

حيا الله الحبيبات

.

شوفى يا يسورتى يا حلوة ليس للخميرة علاقة بالتشققات لا هى ولا الزبدة

أقولك ليه لأننا ممكن نعمل طبق بلاستيك كبييييييييير يحتوي على حوالى 8 كيلو بملعقة خميرة واحدة

والزبدة أيضا ليس لها علاقة بالتشققات لييييييييه لأننا بنعمل العيش بدون زبدة نهائى ولا يتشقق أبدا

.

التشققات هذه لها عدة أسباب

1- عدم لف القرصة جيدا عند التقطيع

2- تعرض وجهها للهواء فيؤدي لتشققها

3- كثرة الخميرة عن اللزوم تؤدي لتشققها

.4- عدم عجنها جيدا وعدم تركها بعد العجن ترتاح بالدرجة الكافية

.

 

أنا كنت سألت عن الفرق بين الزبدة والسمن وأعتقد أن زيادة الزبدة تختلف عن زيادة السمن

لأن زيادة السمن تؤدي إلى القرص الناشفة

.

زيادة الخميرة عن اللزوم يعطي العجين رائحة غير محببة وتظهر غالبا فى الأكل

.

عندما تعجني العجين ضعيه فى مكان دافئ ليتخمر جيدا فكمية الخميرة تعتمد على المدة التى يرتاح فيها العجين ليتخمر

.

والخميرة الجيدة تخمر العجين فى نصف ساعة حتى لو كانت ربع ملعقة

.

أحيانا لا يكون عندي زبدة كافية ويقطع عندي الحليب بسبب عيب في الثلاجة فبدلا من رميه بأعمل بيه هذه القرص ووصلت معى مرة لأن عملت القرص بملعقة واحدة زبدة فقط

وكانت تمام جدا والحمد لله

.

دائما ما نلجأ لهذه القرص لأنها خفيفة جدا لقلة السمن أو الزبدة فيها

.

 

نصائح مهمة :icon15: بارك الله فيك

وممكن نعمل شوية بكن بودر ونقلل شوي خميرة حتى ما تكون ريحة الخميرة؟ (ملعقة كبيرة كافية مع تركها تخمر في مكان دافئ كما قلت)

على فكرة نسيت ماقلت إني عملت فيها حوالي 270g قشطة ونصف كوب حليب بس..وعجنتها بالعجانة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله جميله وسهله

تسلم ايدك

لابد اجربها ان شاء الله

زوجى بيحب الحاجات دى فى البيت على طول عشان الاولاد

تم تعديل بواسطة بنت الاسلام السلفيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى أشرقت ابنتى بتعشقها لكن أنا مش بعرف اعملها وستى هى اللى بتعملها لى وتبعتها أنا دلوقت هجربها وتوكل على الله بس عندى سؤال احنا بنولع الفرن والشوية مع بعض ولا الفرن بس وجزاكى الله خيرا وتسلم ايدك شكلها تتاكل حاف من غير اى حاجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى أشرقت ابنتى بتعشقها لكن أنا مش بعرف اعملها وستى هى اللى بتعملها لى وتبعتها أنا دلوقت هجربها وتوكل على الله بس عندى سؤال احنا بنولع الفرن والشوية مع بعض ولا الفرن بس وجزاكى الله خيرا وتسلم ايدك شكلها تتاكل حاف من غير اى حاجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أشروقة

شفتِ تجربتي شجعت البنات تعملها علشان لا تزعلي وتقولي لا أحد يطبق لي (ابتسامة)

.

أم هدير، تابعي ردودي في أول الموضوع مع أشروقة وماريا وهتلاقيني سألت عن كل الأشياء دي لأني كنت بعملها والجهاز بجواري وكل شوية أسأل يعني إن شاء الله تستفيدي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تسلم إيديك يات أشروقه

شكلها جميييييييل

نفسي أطبقها ولكن للأسف بقالي أسبوع من غير أمبوبه طبعا عارفه أزمة الـأنابيب في مصر:(((

ولكن لي سؤال:الفرن عندي بيفتح من تحت لوحده لأو الشوايه لوحدها ؟اعمل أيه؟لما أجيب أمبوبه يعنى:((

وهل لابد زبدة ولا تنفع السمنه؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بنت الإسلام السلفية

.

جزاكِ الله خيرا حبيبتى

.

أم هدير

.

جزاكِ الله خيرا حبيبتى الموضوع كله سيفيدك بإذن الله كما قالت أمومة

.

أم جومانة وجنى

.

جزاكِ الله خيرا حبيبتى ربنا ييسر لكم الحال فعلا مشكلة الأنابيب دى فظيعة طيب حبيبتى بتستعملى إيه بدلا من البوتاجاز ؟ ربنا يصلح الحال اللهم آمين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أمومة

أيوة ما شاء الله تجارب جميلة والله فرحت جدا بتطبيقات يسورة وأم يحيى ربنا يبارك فيهم

رفعوا معدنياتى وبفكر أنزل لكم الكرواسون

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييييييل جدا

طيب لو سمحت نزليه بسرعة علشان الأولاد بيحبوه جداااااااااااااا

وبإذن الله أطبق لكن كالعادة بدون صور <<< ماليش خلق عليهم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يا اشرقت يا عسل

 

انا نفسى اعمله بس خايفة يبوظ منى

 

اصل اختك مافيش عمار بينها وبين المعجنات

 

بس هجازف واعمله وربنا معايا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أم جومانة وجنى

.

جزاكِ الله خيرا حبيبتى ربنا ييسر لكم الحال فعلا مشكلة الأنابيب دى فظيعة طيب حبيبتى بتستعملى إيه بدلا من البوتاجاز ؟ ربنا يصلح الحال اللهم آمين

ربنا ييسر أشروقه أدعولنا أنا بنزل أطهى عند حماتى لآن عندها غاز

بس ياريت تجاوبيني على أسئلتى يمكن أعملهم تحت

ونزللنا الكرواسون يلآ

وياريت تشكيلى طبق كده وتبعتهولي :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تسلم إيديك يات أشروقه

شكلها جميييييييل

نفسي أطبقها ولكن للأسف بقالي أسبوع من غير أمبوبه طبعا عارفه أزمة الـأنابيب في مصر:(((

ولكن لي سؤال:الفرن عندي بيفتح من تحت لوحده لأو الشوايه لوحدها ؟اعمل أيه؟لما أجيب أمبوبه يعنى:((

وهل لابد زبدة ولا تنفع السمنه؟

 

معلش يا قمر حقك عليا كنت برد بسرعة وخرجت

.

طيب ما فى عندك فرن غاز ؟

.

لو عملتى كمية هيكون صعب عليكى تولعى شوية من تحت وشوية من فوق

لو عملتى كام واحدة كدة ضعيهم تحت وبعدين ولعى الشواية وارفعيهم لفوق لكن لازم تكونى مسخنة الفرن على الآخر علشان ما يبرد ويهبط القرص وتتلكم وما تنفش منك

.

وبالنسبة للسمن أيوة حبيبتى ممكن تستعملى سمن طبعا إحنا دايما بنعملها بالسمن ولكن لما سافرت بقيت بعملها بالزبدة

.

ربنا ييسر لك الحال حبيبتى

وأعملك من عنيا والله بس لو أعرف أوصللك

.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أمومة

حاضر من عنيا بإذن الله

.

هوبة

منورة حبيبتى والله

توكلى على الله ولا تخافى هتطلع زى الفل وبعدين هى هوبة تعمل حاجة وحشة

أولا دى مش بتبوظ لسبب إنها لو نشفت هتبقى قرص ناشفة (قراقيش يعنى ) ولو طرية هتكون قرص طرية

يعنى ما تقولى المسمى بتاعها إلا لما تخرج وتشوفى الحالة هههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×