اذهبي الى المحتوى
(أم *سارة*)

كيفية طهي الديك الرومي في الفرن من مطبخي بالصور

المشاركات التي تم ترشيحها

تثبيت / 31 / 05 / 2012

لغاية 07 / 06 / 2012

 

 

post-110000-1316530500.gif

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

حبيباتي في الله الساحة ليست بحاجة لأن أضع فيها شيء فأنتن ما شاء الله طباخات ماهرات

ولكن بناءً على طلب الحبيبة ماريا بأن أشرح عمل الديك الرومي في الفرن فتطفلت على ساحتكم العامرة بالخيرات بموضوعي المتواضع ويا رب يعجبكم

أولاً نقوم بتنظيف الديك الرومي جيدًا وغسله بالماء والملح والليمون ونقعه في الماء حتى يصبح لا معًا تمامًا هكذا

post-186139-0-43550700-1338572066_thumb.jpg

 

ثم نقوم بواسطة أطراف الأصابع وبحرص شديد في فصل الجلد عن الصدر بدون تمزيق الجلد الخارجي فانتبهوا هكذا

الصورة سيظهر بها الجزء الأمامي فقط من الصدر لأن الكاميرا رفضت الدخول أكثر (باين مكسوفة)

post-186139-0-06099800-1338572120_thumb.jpg

 

ثم نجهز بصل وثوم وتفاحة وبهارات وفلفل أسود وملح وزنجبيل وزعتر وروز ماري وليمون وخل

 

 

post-186139-0-26161500-1338572142_thumb.jpg

 

 

 

ونضرب الجميع في الكبة ليكونوا هكذا

post-186139-0-08490000-1338572167_thumb.jpg

 

ثم نأخذ جزء ونوزعه تحت الجلد بين الصدر والجلد وجزء نلفه داخل الديك في كل مكان والجزء المتبقي نتبل به الديك من الخارج ليكون في النهايه هكذا

post-186139-0-56455500-1338572263_thumb.jpg

 

ثم نضعه في الثلاجة طوال الليل حتى يشرب من التتبيله ويلين لحمه نتيجة الخل والليمون وفي الصباح ندهن الديك من الخارج بمادة دهنية

زيت أو سمن ونضعه تحت الشواية ونقوم بتحميره جيدًا ثم نغلفه بورق فويل

 

post-186139-0-28796900-1338572295_thumb.jpg

 

وندخله الفرن حتى يطيب ولكن عليكم بقلبه من جانب إلى جانب كل نصف ساعة حتى يخرج ما بداخله من ماء نتيجة الطهو لأنه أثناء الطهو يفرز ما بداخله من مياه ودهون وتظل داخله فلذلك يجب قلبه من حين لآخر وبعد أن يتم طهوه وستعرفين ذلك بغرز يد ملعقة في لحمه فإن مرت به بشهوله فهذه

ولم يخرج من خلالها دماء فهذا علامة طهوه

 

وأثناء طهوه تعدين الأرز بالكاري الذي ستضعيه أسفله وتقومين بتحمير المكسرات ثم تضعي نصف المكسرات وتقلبيها مع الأرو بعد طهوه كذا

 

post-186139-0-29391200-1338572349_thumb.jpg

 

 

 

post-186139-0-34233000-1338572432_thumb.jpg

 

وعند التقديم تخرجين الديك من الفرن وتضعي الأرز على سرفيس التقديم وفوقه الديك ثم نرش بقية المكسرات عليهم ليكون هكذا ويمكنك عمل

ديكور على الصدر بوردات من الطماطم والخيار والخضروات بوضعها في عيدان خلة وغرزها في صدر الديك

post-186139-0-91384200-1338572453_thumb.jpg

بالهنا والشفا

تم تعديل بواسطة إسـلامية
  • معجبة 10

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

<p style="text-align: center; ">بسم الله ماشاء الله</p>

<p style="text-align: center; ">اللهم بارك</p>

<p style="text-align: center; ">جميييييييييييييييييييييل يا منوله</p>

<p style="text-align: center; ">تسلم ايدك والله</p>

<p style="text-align: center; ">يا عم انتي الابداع كله والله</p>

<p style="text-align: center; ">ما شاء الله</p>

<p style="text-align: center; ">طريقته سهله قوي</p>

<p style="text-align: center; ">متحرمش منك يالغلا</p>

<p style="text-align: center; ">لا تحرمينا من ابداعاتك</p>

<p> </p>

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ماشاء الله

اللهم بارك

جميييييييييييييييييييييل يا منوله

تسلم ايدك والله

يا عم انتي الابداع كله والله

ما شاء الله

طريقته سهله قوي

متحرمش منك يالغلا

لا تحرمينا من ابداعاتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا صباح الديوك الرومي

 

بقولك ايه يا منولة ابعتيهولي عشان بكرة عندي عزومة ومكسلة اطبخ

 

ابا بقا ان شاء الله هعمل بط بكرة

 

ماتعرفيش طريقة حلوة للبط يا منولة

 

ومش مهم الصور انا هتخيل بس اكتبي واعملي اللي عليكي

 

اصل البط بصراحة بيغيظني في حاجة

 

يقولوا بط بالبرتقال اعمل عصير وبرتقال واحمي البطة بالبرتقال وبعدين مالاقيش طعم البرتقال ولا ريحته بعيد عنك باين في البطة

 

وكل ما احط اي توابل مش بتلقط طعمها

 

بس مش عارفة العيب فية ولا في البطة

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة جدا وشكلها مشهي :))

عندي سؤال ما سبب استعمال التفاح؟؟

سلمت الأيادي ~

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لذييييييييييييييييييييييييذ

 

دا انتِ اللي لذيذة يا هلولوة خلي ماما حواء بقى تعمله لك ودبسيها فيه

 

 

 

بسم الله ماشاء الله

اللهم بارك

جميييييييييييييييييييييل يا منوله

تسلم ايدك والله

يا عم انتي الابداع كله والله

ما شاء الله

طريقته سهله قوي

متحرمش منك يالغلا

لا تحرمينا من ابداعاتك

 

 

ويبارك فيكِ يا مرمر

 

علامات الفرن معلمة في إيدي علشان خاطر عيونك

 

ولا يحرمني منك يا أحلى ماريا فين البنت يسرا تاخد لها حتة قبل ما يخلص

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا صباح الديوك الرومي

 

بقولك ايه يا منولة ابعتيهولي عشان بكرة عندي عزومة ومكسلة اطبخ

 

ابا بقا ان شاء الله هعمل بط بكرة

 

ماتعرفيش طريقة حلوة للبط يا منولة

 

ومش مهم الصور انا هتخيل بس اكتبي واعملي اللي عليكي

 

اصل البط بصراحة بيغيظني في حاجة

 

يقولوا بط بالبرتقال اعمل عصير وبرتقال واحمي البطة بالبرتقال وبعدين مالاقيش طعم البرتقال ولا ريحته بعيد عنك باين في البطة

 

وكل ما احط اي توابل مش بتلقط طعمها

 

بس مش عارفة العيب فية ولا في البطة

 

ههههههههههههههههه البط بتاعك باين عليه عطشان برتقال

 

تفضلي يا ضنايا ولبا يغلى عليكِ صوريه وبروزي الصورة وحطيها على السفرة إذا كان عاجبهم

 

بصي لو البط بط مزارع اعمليه بالطريقة دي في الفرن ولما يخرج ادهنيه صلصة طماطم بالخل والثوم هيعجبك أوي

 

ولو بط بلدي ابشري بصلة (مخروط ناعم) ووحطي عليه فلفل اسود وملح وبشر قشرة برتقالة فقط واحشي بطنه به وفي المرقة بتاعته وهو بيستوي اعصري ليمون

 

ولما يستوي حمريه وادهنيه بردوا بصلصة الخل والثوم تحفة

 

مستنية تقول لي في الملف بتاعي عملتي إيه إذا طبختيه بالطريقة بتاعتي نورتي يا هوبة

 

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة جدا وشكلها مشهي :))

عندي سؤال ما سبب استعمال التفاح؟؟

سلمت الأيادي ~

 

 

هلا امونة

 

تسلمي من كل سوء حبيبتي

 

التفاح مع الليمون والخل بيعطي مزازة طعمها حلو غير إن مكوناته بيساعد على تفكيك الأنسجة وبيخليه يستوي بسهولة

 

لو ما فيش تفاح يبقى نحط خل التفاح

 

نورتي يا قمر

 

 

 

حلوة اوي

يم يم يم

تسلم ايدك

(:

 

تسلمي من كل سوء زيزو

 

على فكرة بإذن الله هتبشريني بحاجة حلوة قريب وما تسأليش إزاي أو ليه

 

فرحتوا فلبي بمروركم يا حبيبات رب ما يحرمني صحبتكن يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلميلي منوله

الف سلامة علي ايدك حبيبتي

دا دليل علي الست الشاطرة

ههههههههههههههههههههه

 

 

بتضحكي يا شيخة روحي دا بقيت خريطة حتى صدري ما سلم

 

كل أما أقلبه يقوم راشش من الصوص بتاعه بسب تقله فكان بيفلت مني

 

كل أما اقله مش طابخة رومي يروح يجيبه ويحطني أما الأمر الواقع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههههههههههه

انا كدا والله

لما اعمل حاجات من دي بتلاقي ايدي ورجلي

وحماتي تفضل تتضحك عليا

اقولها دا دليل علي الست الشاطرة

علشان يبقي دليل قوي اني شغاله مش حد بيعملي

هههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله تبارك الله

شكله لذييييييييييييييييييذ جدا حبيبتي منولة

عجبتني الطريقة جدا بس صعب علية أني أعمله مستحيل أقدر أقلبه ^________^

تسلم أيدك يا غاليتنا

وبالعافية عليكم يااااارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميل جدا يا خالتو تسلم ايديكي

 

بس كده الملتقى المفتوح هيبقى ريحته طالعه في المنتدى كله هههههههههههههه من أولها

تم تعديل بواسطة دره بنقابي
  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالا

مش مصدقة عنيا

منولة منورة الطيبات ؟

والله جات في وقتها علشان حماتي عايزاني أعمل لها ديك رومي بطريقة جديدة

جزاااااااك الله خيرا يا حبيبة

وتسلم الأيادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم الأيادي منولة ..

شكله تحفة ..واستفدت منك معلومة التفاحة دي ..

أنا باعمله كده بالضبط من غير التفاحة ..

لكن لي سؤال ..ليه نحطه تحت الشواية قبل ما يستوي..؟

أنا بأسويه بنفس الطريقة واما يستوي أفتح الفويل وأحطه تحت الشواية ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أهلين منولة

واضح انها طريقة حلوة وشكله يفتح النفس

لكني باعمله بطريقة أخرى

التتبيلة هي نفسها ويبات فيها لثاني يوك

المختلف اني باضع باقة من الخضروات المقطعة أسفل الديك الرومي وبتستوي معه وبيكون طعمها تحفة الأولاد بيتخانقوا على الخضار ويحبوا طعمه أكثر من الديك الرومي نفسه :)

ومش بافتح الشواية نهائي

بعد ما يكمل السوا أنزع الفويل واسيبه يتحمر في الفرن لكن ضروري كل شوي أسقى وجهه بالصوص اللي بينزل منه في الصينية

حتى يكون بالنهاية لحمه طري ومش ناشف

 

تسلمي حبيبتي على الطريقة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكم الله خير الجزاء يا حبيبات وتسلموا من كل سوء

 

بالنسبة لسؤال ليه بحمره الأول لأنه أحيانًا بيتسلخ والجلد بيلزق في الفويل فشكله بيكون مش حلو لكن لما بيتحمر الأول إستحالة يتسلخ جدله ويلزق

 

مسافرة: الخضار لا أضعه لان أبو الولاد ضد الخضار تحت الدواجن عمومًا بسبب كمية الدهون اللي بتشربها ويقعد يقول خطر وده وحش للشرايين وباخد محاضرة في الصحي واللاصحي

 

يسرا يلا أعملي الديك لحماتك اطعم الفم تستحي العين خليها تحلف بشطارتك

 

درة لا حبيبتي رحته مش هتطلع ولا شيء أصل دي مرة وخلاص علشان خاطر عيون مرمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله أكبر .. عظمة على عظمة

 

ما شاء الله تبارك الله .. ربي يجازيك كل خير خالتي الحبيبة .. د انت فجرتي قنبلة .. ذرية بالمنطقة .. قصدي بالساحة :)

 

بارك الله فيك فعلا .. ثقلتي الساحة بالجريمة .. قصدي بالوصفة الخطيرة اللهم بارك

 

تسلم ايديكي ربي يحميك بالصحة عليكم جميييييييع و مطرح ما يسري يمري :)

 

تستاهلي تثبيت + تمييز + تقييم و ما يوفيك :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله عليك يا منولة طلعتي شاطرة وطباخة ماهرة الله يحميك يارب

بصراحة الديك الرومي كيشهي هههههه ونحن يباع عندنا مقسم ومن كثر ما هو كبير فيكفينا الفخذ بس نشبع فيه هههههههههههه

 

أما هذا فعاوز عزومة عائلتي وعائلة زوجي هههههههههههههه تبارك الله

 

تسلم إيدك يا غالية ومبارك التميز يا غالية فأنت تستحقينه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إيه ده كله مفاجأة والله

 

لولا إني شفت العنوان مرفوع في الصفحة الرئيسية عن طريق حواء

 

فقلت أدخل أشوف لقيت التمييز والتثبيت

 

جزاكم الله خير الجزاء بجد ده كتير علي دا أنا يا دوب دخيلة على الطيبات والطبخات الماهرات اللي فيها

 

 

تحبو أكتب على الصور أخوات طريق الإسلام علشان اللي ياخده يبقى علامة مميزة

 

لا زلت محتفظة بالصور على الموبايل شوفو لو تحبو أغيرها

تم تعديل بواسطة منال كامل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا و الله تستاهلي أكثر خالة منولة :)

كيف مت تحبي يا غالية .. على راحتك :)

حواء زيديني انا مع عائلتك :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏‏ثبتت امرأةُ فرعونَ وهي في بيتِ أكبر طاغية! وانتكست امرأةُ نوحٍ وهي في بيتِ أكبر داعية! ضغط الواقع ليس عذرًا للتفلت من التكاليف الشرعية . ╰🌸🍃╮

×