اذهبي الى المحتوى
حواء أم هالة

مسابقة مطبخية حلوة وخفيفة ومفيدة للجميع

المشاركات التي تم ترشيحها

تسلمى حواء على الهديه الجميله

 

اجابتى على السؤال:

انا بشترى الليمون وبيكون احيانا اخضر واحيانا اصفر

فى تلك الحالتين بحطهم فى كيس بلاستيك من غير ما يتغسل وهو ناشف واربطه كويس واشيله فى الثلاجه

بصرااااااااحه بيعد ممكن فى الثلاجه اكثر من ثلاث اسابيع من غير ما يحصله حاجه

لا بينشف ولا بيبوظ ولا بيطرى بيفضل زى ما هو عليه

وقت ما احتاج ليمونه اعملها عصير لو ضيف جانى او انا بحب اشرب عصير الليمون باللبن بيكون راااااااائع

اطلع واعمل منه كل ما احتاج

 

اما النصف ليمونه

بحطها فى مكان البيض اللى فى باب الثلاجه واحطها على وشها بردوا بتفضل زى ما هي وبستعملها لما احتاجها

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكم الله خيرا يا غاليات

 

الاجابه الاكتر للصح

كانت

ام سلمي ويسرا

 

اليكن الحل الصحيح

 

 

الحل:

بالنسبة لليمون هو غني بالفيتامين c فوق اسبوع بالثلاجة ممكن يفقد هذا الفيتامين وبالنسبة للإحتفاض به فالأفضل ان تزيني به طاولة المطبخ وبنفس الوقت احتفظي بالفيتامين فكل مساء انقعيه بالماء المعتدل لكي ينعش وبالصبح امسحيه وضعيه بسلة التزين فوق الطاولة

وكيف يمكنك ان تحتفظي بأنصاف الليمون التي لم تستعمل؟

- أما بالنسبة للأنصاف المتبقية فاغمسي وجهها بالملح وضعيها بصحن من زجاج على الجهة المقسومة ثم غطيها بالكأس وضعيها بالثلاجة

أو لفي الليمون في ورق جرائد و اتركيه على رخامة المطبخ بيعيش كتير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نهدي لكل من

ام سلمى / ويسراا / وام عبد الله

 

ها الهديه

 

فضل صلاة الفجر

 

 

 

 

وكمان ها الهديه الرمزيه

 

s5b67c5ac4f694.jpg

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

وللحبيبه

ساره

 

27547886.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

السؤال الثامن

 

 

confused.gif

 

كيف تحافظي على الورقيات مده طويله؟

مثل: البقدونس والكزبره والجرجير والملوخيه وايضا اوراق النعناع والحبق

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

السؤال الثامن

 

confused.gif

 

كيف تحافظي على الورقيات مده طويله؟

مثل: البقدونس والكزبره والجرجير والملوخيه وايضا اوراق النعناع والحبق

 

السلام عليكم

بالنسبه للبقدونس والكزبره بغسلهم واضعهم بعلبة بلاستك واضعهم في شكل طبقات وبينهم مناديل المطبخ بس طبعا كل واحد في علبه لوحدو ^ــــــ^

الجرجير والخس بلفهم بورق ابيض (عشان الجرايد خطره) والفهم بكيس بلاستك

ملحوظه: بغير المناديل والجرايد كل 3 او 4 ايام

بالنسبه للملوخيه بفرمها ناعم واحطها في اكياس اللي بتتقفل من فوق ومعاها شوية زيت واحطها في الفريزر

النعناع ساعات احطه زي الزرع كده في كوب ماء واغير الماء كل كام يوم وساعات احطه في علبة بلاستك بعد غسله وارش عليه قليل من الماء

*هو ايه الحبق ده؟؟؟؟

تم تعديل بواسطة ام عبدالله2011

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكى الله خيرا ماريا على الهديه الجميله

: البقدونس والكزبره والجرجير والملوخيه وايضا اوراق النعناع والحبق

البقدونس والكزبرة والملوخيه والنعناع بحطهم فى كيس بلاسيك ابيض من غير ما اغسلهم واحطهم فى الثلاجه

بيعدوا فترة طويله وبطلع منهم وقت ما احتاج

اما الجرجير بغسله عادى واحطه فى طبق فى الثلاجه وبطلع منه وقت ما بحتاجه

بس بصراحه مجربتش اشيله مده طويله لانى بحب الجرجير وبيخلص بسرعه من عندى

اما الحبق معرفش هو ايه اصلااا ^ــــــ*

 

ا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكى الله خيرا ماريا على الهديه الجميله

: البقدونس والكزبره والجرجير والملوخيه وايضا اوراق النعناع والحبق

البقدونس والكزبرة والملوخيه والنعناع

بحطهم فى كيس بلاسيك ابيض من غير ما اغسلهم واحطهم فى الثلاجه

بيعدوا فترة طويله وبطلع منهم وقت ما احتاج

اما

الجرجير

بغسله عادى واحطه فى طبق فى الثلاجه وبطلع منه وقت ما بحتاجه

 

والله إجابتي نفس الشيء إلا الحبق أضعه في صينية وأفتته وأيبسه أو أغرسه وأضعه في المطبخ أو على النافذة

وان أحببت تركه كما هو فإني أضعه في مزهرية وأضيف له الماء والسكر وإغيرهما من وقت لاخر هذا ان كنت سأستعمله بسرعة يعني ما يعدي الاسبوع

الحبق حبيبتي أم عبد الله وام سلمى هو نوع الاعشاب اللتي نستخدمها في الطبخ كمنسمات الاكل كالسمك وغيره وهو أيضا نوع من الزهور يمكن غرسه فيطرد الحشرات كالناموس والباعوظ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الريحان انا مش بستعمله بس طريقة الاعتناء به هتكون زى الكزبرة والبقدونس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكن الله خيرا على الهدية

بجد الموضوع رائع

وأجمل ما فيه إن فيه إستفادة ومعلومات جديدة

 

كيف تحافظي على الورقيات مده طويله؟

مثل: البقدونس والكزبره والجرجير والملوخيه وايضا اوراق النعناع والحبق

بغسلهم جيدا وأنظفهم من العروق والأوراق الدبلانة وأضعهم داخل كيس بلاستيك نظيف وأربطه كويس جدا وأتركهم على الرف بالثلاجة

وسبحان الله بفتح الكيس أجدهم أكثر زهوا وخضارا عن الأول

لأني غسلتهم قبلها والماء هو غذاء للخضرة

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أضعهم في كيس بلاستيك وأفرغه من الهواء تماما وهذا طبعا بعد الغسل والتجفيف تماما

وهذا لجميع الورقيات باستثناء الخس أضعه داخل قطعة قماش مبللة وأبدلها من وقت لأخر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله إجابات موفقة ومفيدة ونحن أيضا استفدنا =))

جوزيتن خيرا

 

وأقول للحبيبات أم عبد الله و أم سلمى وسارة سرور ويسرا جزاكن الله خيرا على حلولكن المنوعة والمفيدة تفضلن هديتكن =))

 

كثري حسناتك بالهدايا

http://saaid.net/daeyat/hana/49.htm

 

 

وهذه

 

sterling-silver-ring-pack1m1.jpg

 

 

وانتظرن السؤال التالي فكن بالقرب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

السؤال التاسع

 

8004164212122221128.JPG

 

طبخت اليوم ملوخية لكنها لم تطلع معك يعني ليست متماسكه

الماء لحاله والملوخيه لحالها أين المشكله؟ وما هو الحل برأيك ؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حواء واش هاد المسابقة موجهة غير للمصريات و لا شنو

اينا ملوخية كتهدرو عليها و اش ديالنا و لا ديالهوم

ما فهمتش ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

المشكلة هي إن الغلي كتير على نار عالية تخلي الماء فوق والملوخية تحت لازم ما تغلي كتير يعني 10-15 دقائق وزيادة عليها وإذا كانت مجمدة طلعيها قبل الطبخ شوي عشان ما تاخد وقت لحتى تذوب في الطبخ ولما تغلي الملوخية أغليها على نار هادية وماتغطيها ابدا لما تغلي وأنا بصراحة لما أعملها وتكون خضرة بحطها على الغاز وبروح أفرم الثوم وبس هاد الوقت يللي بخليها تغلي فيه يعني ما بخليها تغلي كتير بتطلع أزكى ^_^

ويمكن تكون المشكلة إن الماء أو المرقة زيادة وإذا كان هيك السبب زيدي الملوخية واغليها شوي

ويمكن تكون المشكلة إنها ما غلت على النار كفاية يعني ما أخدت وقتها ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حواء واش هاد المسابقة موجهة غير للمصريات و لا شنو

اينا ملوخية كتهدرو عليها و اش ديالنا و لا ديالهوم

ما فهمتش ؟

 

سبحان الله هادي اللي جاتك صعيبة وفاين كنت ألعايلة ملي بدينا الأسئلة أخرى هههههههههههه

هي المسابقة تخص الجميع طبعا وأنا أضع أكلات منوعة ليست مصرية فقط يعني نستفيد جميعنا حتى وإن لم نصنعها ممكن أن نجربها يوما ما ولا شنو؟ =))

سعدت بمشاركتك وما دغبارشي بقا معنا حتى نشوف الحلول ههههههههه

كسلانة أترجم ههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

المشكلة هي إن الغلي كتير على نار عالية تخلي الماء فوق والملوخية تحت لازم ما تغلي كتير يعني 10-15 دقائق وزيادة عليها وإذا كانت مجمدة طلعيها قبل الطبخ شوي عشان ما تاخد وقت لحتى تذوب في الطبخ ولما تغلي الملوخية أغليها على نار هادية وماتغطيها ابدا لما تغلي وأنا بصراحة لما أعملها وتكون خضرة بحطها على الغاز وبروح أفرم الثوم وبس هاد الوقت يللي بخليها تغلي فيه يعني ما بخليها تغلي كتير بتطلع أزكى ^_^

ويمكن تكون المشكلة إن الماء أو المرقة زيادة وإذا كان هيك السبب زيدي الملوخية واغليها شوي

ويمكن تكون المشكلة إنها ما غلت على النار كفاية يعني ما أخدت وقتها ..

حياك الله مسلمة الحبيبة

حل موفق بارك الله فيك وننتظر حلول أخرى =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههه

الصراحة متابعة معاكم من بعيد

كنلقى الحل حطيتوه

ما عمرني طيبت الملوخية و ما كتعجبنيش

نتسنى معاكم الحل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

السؤال التاسع

 

8004164212122221128.JPG

 

طبخت اليوم ملوخية لكنها لم تطلع معك يعني ليست متماسكه

الماء لحاله والملوخيه لحالها أين المشكله؟ وما هو الحل برأيك ؟؟؟؟

 

 

اشكركم على الهدايا السابقه

يم يم انا بموووووووت في الملوخيه

طيب سبب المشكله واحد من حاجتين

1. كمية الشوربه لا تناسب كمية الملوخيه اي اكثر منها وفي الحاله دي بتكون سايبه ومش متماسكه

2. يكون النار عاليه والحله متغطيه ودا اكبر غلط لان الملوخيه مفروض تتساب على نار هاديه واول ما تدوقيها وتلاقيها نضجت كويس تطفي النار وحتى بعد اطفاء النار ما تغطيهاش كليا لازم يكون في مساحه مفتوحه في الحله

 

اما بالنسبه للحل فإذا عاوزه حل قبل الطبخ بتجنب الحاجتين اللي فاتو واذا طبختيها وعاوزه تعالجيها برضو في حلين

1. الاول انك تفرمي ملوخيه زياده وتضيفيها او تصفي شويه من الماء اللي في الحله لكي يثقل القوام قليلا

2. الحل التاني دا خاص ببلدي ومش عارفه يناسبكو ولا لا نحنا عندنا بننشف الباميه ونسحنها ونستعملها في بعض الاكلات فممكن تجيبي معلقه واحده من الباميه المجففه المسحونه وتضيفيها بتغلظ القوام وتدي طعم تحفه كمان

تم تعديل بواسطة ام عبدالله2011

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

المشكله ان الشوربة بتكون زياده فبالتالى الملوخيه بتكون لوحدها والشوربة لوحدها

حل المشكله

انك لما تيجى تطبخى الملوخيه تحطى شوية شوربه قليله تسخن على البوتوجاز وبعدين تحطى الملوخيه وتقلبيها جامد بالشوكه او بالمضرب اليدوى

اذا حسيتى انها ثقيله بتذويدها شوربه شويه بشويه عشان تتجنبى المشكله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حاجه كمان عشان الملوخيه ما تقطعش منك متغطهاش اول ما تطفى عليها يعنى وهى سخنه

سبيها لما تبرد وبعدين تغطيها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

السؤال التاسع

 

8004164212122221128.JPG

 

طبخت اليوم ملوخية لكنها لم تطلع معك يعني ليست متماسكه

الماء لحاله والملوخيه لحالها أين المشكله؟ وما هو الحل برأيك ؟؟؟؟

 

 

اشكركم على الهدايا السابقه

يم يم انا بموووووووت في الملوخيه

طيب سبب المشكله واحد من حاجتين

1. كمية الشوربه لا تناسب كمية الملوخيه اي اكثر منها وفي الحاله دي بتكون سايبه ومش متماسكه

2. يكون النار عاليه والحله متغطيه ودا اكبر غلط لان الملوخيه مفروض تتساب على نار هاديه واول ما تدوقيها وتلاقيها نضجت كويس تطفي النار وحتى بعد اطفاء النار ما تغطيهاش كليا لازم يكون في مساحه مفتوحه في الحله

 

اما بالنسبه للحل فإذا عاوزه حل قبل الطبخ بتجنب الحاجتين اللي فاتو واذا طبختيها وعاوزه تعالجيها برضو في حلين

1. الاول انك تفرمي ملوخيه زياده وتضيفيها او تصفي شويه من الماء اللي في الحله لكي يثقل القوام قليلا

2. الحل التاني دا خاص ببلدي ومش عارفه يناسبكو ولا لا نحنا عندنا بننشف الباميه ونسحنها ونستعملها في بعض الاكلات فممكن تجيبي معلقه واحده من الباميه المجففه المسحونه وتضيفيها بتغلظ القوام وتدي طعم تحفه كمان

حياك الله معنا يا حبيبة

تسلمي على الجواب =))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×