اذهبي الى المحتوى
أمل الأمّة

مطبخنا وماأحلاهـ..في صيفنا وماأهناهـ..!

المشاركات التي تم ترشيحها

اسمعى يا ستى

 

السنة اللى فاتت واللى ربنا انعم علي فيها بدخول المطبخ يعنى بطريقة متحمسة

كانت ماما وكان بابا مسافرين واختى الكبيرة كانت معاهم كمان

يعنى البيت مبقاش فيه بنات غيرى انا واختى اللى اكبر منى بردوا(3 بنات يعنى)

المهم انا عملت فيها شتووورة وفيلسوفة زى مقلتلكم

وقلت لماما قبل متسافر روحي وانتى مطمنة على البيت وانا اللى هطبخ واختى التانية هخليها تعمل بقيت الشقة

اكييييييد فرحت جدااااااا انى انا اللى بقول كده

المهم اليوم الاول عملت مكرونة ويا سلاااام ع المكرونة بتاعتى هههههه بجد بتجنن مش بهزر .. وكان معاها كفته بس كانت محتاجة قلى بس يعنى مش انا اللى عملتها من اولها

 

ادا يوم عدا

جه اليوم التانى واخدت فى نفسى مقلب كبيييييييييييييييييييييييير واتصلت بماما قلتلها انا هعمل لاخواتى لحمة ومكروونة بردوا

وحطت صاحبتكم اللحمة ومهيش لاقيه البهارات والفلفل بقيت كل ما احتاج حاجة اتصل بماما المهم خلااص حطيتها والمشكلة انى مش عارفة امتى بتبقى استوت

طفيت عليها مرة وهى لسه مستوتش وجبت اخويا يدوقها فى السر قالى ولعى عليها تااانى هههههههههه

ولعت عليها وسيبتها شوية وطفيت عليها وقلتلهم لالا هى كده بتبقى استوت

واكلتهم اللحمة نييييية ههههههههههههههه ومرديتش اكل منها خااااااالص ههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انتى الاحلى حبيبتي اموووله

 

ما شاء الله

ربنــا يخليلك حبيب قلبك ويبعده عنى يااااااارب

دا قارفنى والله هههههه

 

هههههههههههههههههههه

ههههههههههههههه

لالالالا حلوة يا امووولة

تيجى منك بردوا .. ههههههه الله يكون فى عون المعازيم يا ترى حرموا ييجوا عندكو تانى ولا قالوا عيلة وغلطت ههههه (بمزح والله اوعى تزعلى)

هههههههههه اللهم آميــــن..ويقربك منه لكن ^_*

 

ربي يخليـك يااارب ..

 

هههههههههه لا مايقدروا طبعًا يحرموا الجية عندي انا معروفة بالطبخ ^_^..يابنتي عارفة بتمزحي ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههه

 

وكلتيهم لحمة نيه الله يكون بعونهم

 

حرام عليك أكيد ماراح ياكلوا من ايديك مرة تانيه ههههه

 

وأموووله نسيت السمنه أكيد تعقدتِ من الكنافه ههههه

 

صراحة طلعنا مش شيفات ولا حاجة

 

يالله نبدأ الفضائح تبعت نسووووومة

 

مرة عملت طبخة لأهلي وكان شكلها حلوووو مرة ولما حطيتها على السفرة وبداو ياكلوا طلعوا يبصوا فيه بشكل عجيب

 

أيه اللي حصل ياجماعة شوووو صار فيكم ولما دقتها إذا عرف السبب بطل العجب

 

نسيت أهم حاجة أيه هيه

.

.

.

.

.

 

نسيت الملح ياااااااااااه

 

نكتفي بالفضيحه هادي لأني سامعه صوت الضحك بداااا في المطبخ وعشان هدوووئه ماتتزحلقش ههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههه

هههههههههههه

لالالالا

انا ضحكت جاااااامد

هههههههههه

 

 

طيب خدوا دى كمان

 

كنت مرة بعمل المكرونة وانا صغيرة شوية يعنى مش السنة اللى فاتت ولا الل ىقبلها

المهم سلقتها وحطيتها فى المصفى << والمصفى طبعا حطاها على الحوض

وانا لى اخويا الكبير بيتقرف من اى حااجة

المهم حطيتها ولسه جاية اغسلها تانى قبل محطها فى الصلصة

المكرونة بالمصفى وقعوا فى الحوا يععععععععععععععععععع (والحوض فى ميه واطباق وحاجات من اللى نفسك فيها )

المهم مشافنيش غير ربنا طبعا واخويا اللى بيتقرف من اقل حاااجة (دى ورطة ما فى بعدها بصرااحة)

المهم وجهى احمررررررررررررر جداااااااااااااااا جدااااااا وبقيت فى نص هدومى .. واخويا عشان يخفف علي قالي شيليها تانى واغسليها امال هتعملى ايه يعنى

سمعت كلامه وغسلتها تانى وعملتها وبقت زى الفل

بس اتاريه عارف الحكاية ومرضيش يااكل هههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا مرة عمت لحمة

اتحرقت بردوا من تحت

فضيتها فى حاجة تانية وغسلت مكانها

ولا من شاف ولا من درى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

: ))) أنتوا تحفـة كل واحدة فضيحة أكبر من التانية ..

^__^..

 

نسووووومة انا مش شيفة لا لا انت كدا بتزعليني.. انا شيـفة ونص ...^_^

لو تحبوا أعلمكم مش عندي ماانع p:

 

بــنات خلاص احم ..احم الجد بدأ انتهت السواليف..

الآن مين يطبخ لنا أول وجبة اللي هي:

السبت/

أطباق رئيسية..

 

واليوم ابدأ ليكن بـ [..الكبــسة..]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

:((((

 

انا دخلت والسواليف خلصت

كان نفسي احكي معاكن شوية

 

 

تفضلن الطريقة

 

المقادير :

 

بصل مقطع جوانح .

 

زيت زيتون .

 

فخد ضأن .

 

بهارات الكبسة المطحونة (كمون مطحون - حبهان مطحون - فلفل أسود) .

 

طماطم مقطعة قطع كبيرة .

 

عصير طماطم - ملح .

 

بهارات الكبسة الصحيحة ( ورق لورا (غار) - قرنفل - حبهان (هال) - قرفة - ليمون جاف كامل) - مرق أو ماء - أرز بسمتي منقوع في الماء .

 

للتزيين لوز صحيح مُحمص - زبيب - بقدونس مفروم ناعم .

 

الطريقــــة :

 

يُسخن زيت الزيتون في إناء على نار متوسطة ويُضاف 1/4 كمية البصل وتُحمر حتى يصبح لونه بنياً، ثم ُيرفع ويحفظ جانباً.

 

يُتبل اللحم بتوابل الكبسة المطحونة حتى تغطيها تماماً ثم تُحمر في نفس وعاء تحمير البصل حتى يصبح لونها بنياً فاتحاً من جميع الجهات.

 

يُضاف إلى اللحم باقي كمية البصل والطماطم القطع وعصير الطماطم وتُتبل بالملح و الفلفل وتُقلب جيداً حتى تتداخل كل المكونات.

 

تُضاف باقي توابل الكبسة الصحيحة ويُراعى فتح اللومى من أعلى بسكين حتى تخرج كل نكهته.

 

يُضاف للخليط المرق ويُترك حتى يبدأ في الغليان.

 

يُصفى الأرز من الماء ثم يُضاف للخليط (يكون مقدار الأرز مساوي لمقدار السائل)

 

يُترك الإناء حتى يبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة و يُغطى ويترك حتى تمام النضج.

 

تُوضع في طبق التقديم وتُزين بالبصل المحمر واللوز والزبيب والبقدونس.

 

 

209653.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لاعليكِ مسموسة ان شاء الله المرات الجاية :)..

 

الوصفـة رائعة! :) بارك الله فيكِ سلمت الأنامل..

يلا كالمعتاد اختاري اللي بدك ياه يجي يطبخ وخبريني لحتى أرسل له..

: )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ماسة الحبيبة :)))

 

الوصفه روعه :)

 

الله يجزيكِ الخير

 

والأروع الصورة :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أموووولة لا تزعلي أنا عم بمزح معك أنتي شيفة وست الشيفات كمان ^ــ^

 

ماسة الحلوة يسلموا هالديات يارب أمممممم روعة الله يعطيك العافية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا بمزح ياحبية :) انا لااعرف ان كنت شيفة ولا لا الناس بتحكم :)..

الله يسعدك..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يلا يا جماعه

عاوزين نااااااااااااكل

يلا يا ماستى اختارى ميين اللى ختتطبخلك النهاردة(بس اوعى تجيبيها فى انا) هههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماسة الحبيبة مادام انك ماجيت وانا خايفة يصير كل مرة مثل اللي راح نستنى لبكرة..

فعشان هيك راح أختار أنا :)

 

هدوووووووووووووء جهزي حالك اطبخي لنا [ ..الشاورما..]

 

: )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههه

ماشى يا اموووولة

ورطتينى انا فى الشاورما

 

اتفضلى يا قمـــر الشاورما اهى وابلع صوابعك وراها ههههههه

 

1169474054.jpg

 

المقادير:

 

صدور دجاج (كيلو)

توابل (بهارات-ملح-فلفل أسود-فلفل أحمر-قرفة-جوز الطيب-كمون مقدار ربع ملعقة صغيرة من كل نوع و يمكن الاستغناء عن هذه التوابل بتوابل الشاورما في السوبر ماركت)

لبن زبادي 2 ملعقة كبيرة

بشر ليمون

ثوم حسب الرغبة

خل ملعقة كبيرة اة حسب الرغبة

 

 

الطريقة:

 

تحضر قبل الطهي بيوم :

1-تقطع صدور الدجاج الى قطع صغيرة بدون الجلد.

2-توضع التوابل مع اللبن الزبادي والثوم المهروس مع قطع الدجاج.وتنقع في البراد لليوم الثاني.

في يوم الطهي :

1-يقلى المزيج بقليل من السمن على نار هادئة حتى يستوي .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااء حرام عليك ..

:(

 

أنا نفسي فيها من يومييييييييين وأبوي دائمًا بنساها..يابنتي بقولك من الآن انت مطروووووودة..

روحي لمي أشيائك واطلعي برة عشان تعرفي مرة تانية تشهيني..

:

:

:

بمزح طبعًا...تسلم الأيادي ياحبوبة :)..

رااااااااائع ..

يلا ورطي اللي بدك >>إلا أنا ^_*..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههه

هههههههههههههههههه

كليها من الشاشة وانتى ان شاء الله هتشبعى هههههههههههه

 

طيب خلاص انا هاخد الجلبيه بتاعتى وماشية (دى كلمة جدتى المشهورة لما حد بيزعلها) هههههههههه

 

الله يسلمك يا غالية

 

انا عارفة انك بتمزحى

 

ليه ان شاء الله متكونيش انتى ... على راسك ريشة ولا حاجة (بمزح يا قمر) انا عارفة انك عارفة انى بمزح هههههه

 

طيب اورط لجوووونة الامووورة بعمـــل الكبـــاب ههههههههه يلا ارسليلها بسرررعة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هههههههههههههههههه

هههههههههههههههههه

كليها من الشاشة وانتى ان شاء الله هتشبعى هههههههههههه

هههههههههه ماشي بس مش حااديك ولاحتة..! P:

 

 

طيب خلاص انا هاخد الجلبيه بتاعتى وماشية (دى كلمة جدتى المشهورة لما حد بيزعلها) هههههههههه

 

ماشي خلاص يلا مع الســلامة P: ههههههههه..

 

ليه ان شاء الله متكونيش انتى ... على راسك ريشة ولا حاجة (بمزح يا قمر) انا عارفة انك عارفة انى بمزح هههههه

احم ..احم انا بالفعل كدا P: هههههههه كثرت المزاح اليوم بس يلا معليش اتحملي..

^__*..

 

بإذن الله أرسل لها حالًا..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

 

بسم الله علينا ما صدقتوا إني أجلت السفر رحتوا ورطتوني بطبخة..

 

بس طحتوا بطباخة ماهرة جبت لكم طريقة الكباب..

 

الله يخلي لنا [ google ]..

 

وهذي هي الطريقة..

 

المقادير:

كيلو لحم مفروم

2 بصلة مفرومة

ك بقدونس مفروم

2 م ك ثوم مدقوق

1 م ص فلفل اسود

1 م ص ملح ( حسب الرغبة)

نصف عصير ليمون

1/3 ك سمن

للزينة: حلقات من البصل والطماطم و الجزر+ عيش

 

الطريقة:

حطي الفحمة على النار الى ان تصبح جمرة نخلط اللحم مع البصل و البقدونس و الثوم و البهارات وتعجن جيدا باليد نحط الخليط في قدر ونعمل حفرة في الوسط

ناخذ فنجان قهوة ونضع فيه شوية زيت ثم الفحمة وبسرعة

نضغطي القدر باحكام لمدة خمس دقائق

نحضر اسياخ الشواء ونحضر الصينية المعدة.....

نبلل اليد بالماء ونأخذ مقدار من خليط اللحم ونضعه في وسط السيخ مع الضغط الخفيف ويشكل على شكل اصابع...

-ضعي اللحمة اللي في السيخ على كف يدك واسحبي السيخ دون غلق يدك بشدة وضعيه في الصينية . وهكذ الى ان ينتهي المقدار..

نضع على الكباب السمن بالتساوي ونضعه في الفرن الى ان ينضج الكباب

مع التقليب بين حين واخر...

للتزين

نقطع العيش مثلثات ونضعه في قاع الصينية ونرش عليه قليل من سمن الكباب

والليمون ثم نرص الكباب عليه... ثم حلقات البصل والطماطم والجزر و قليل من البقدونس

نغطي الصينية بالقصدير ثم يدخل الفرن قليلا ثم ينزع القصدير ويقدم ساخنا

 

وش رايك هدوء..؟!

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههه

صحييييييييح والله الله يخليلنا جوجل هههههههه

 

وش رآيي؟؟

طيب هضطر اقول عجبتنى عشان متعبكيش تانى

بس كنت عاوزة الصور هههههههه

 

لالالالا

جمييييييييييلو جدااااااا يا غالية

تسلمى حبيبتى وطبعا بمزح فى حكاية الصور

ربنــا يخليكى لنا يا شيفتنا الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اللجيـن:

ههههههه..الله يخلي لنا قوقل ^_^

تسلم الأيادي : )..

 

 

اليـوم

الأحــــد/

يكون لوصفات المقبلات والشوربات..

..من تطبخ لنا [..شوربة الدجاج بالكريمة..]..

..؟ : )

تم تعديل بواسطة أمل الأمّة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

أنا راح أعملها يا أمووولة لإني بدي أورط وحدة في بالي ^ــ^

 

شوربة الدجاج بالكريمه ..........

 

المقادير

 

 

صدر دجاجة بدون عظم

ملعقة شاي ثوم

ملعقتي طعام زبدة

ملعقة طعام طحين أبيض

كاسين ماء حار

مكعب ماجي

ملعقتين طعام كريمة او زبادي

رشة فلفل أسود

 

الطريقة

 

يحمر الثوم مع الزبدة جيدا ثم يضاف إليه مكعب الماجي

يضاف الدجاج المسلوق ويقلب جيدا

يوضع الطحين على الخليط ويقلب جيدا

يضاف الماء الحار ويترك الخليط على نار هادئة حتى يصبح القوام غليظ

تتبل الشوربة بالفلفل الأسود

توضع الكريمة او الزبادي وتقلب الشوربة بإستمرار

تترك على النار لمدة 3 دقائق مع التحريك المستمر

تقدم مع الليمون

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

تسلم الأيادي ياحـبيبة : )..

اتفضلي ورطي اللي بدك ياهـ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
زوار
هذا الموضوع مغلق.

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×